Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldalon történő továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. További információk.

2022. december 03.

piros 2021 03

Gyümölcsös csirkesaláta - SNACK - Tojásmentes

Hozzávalók (1 adaghoz):
40 g narancs (tisztított súly)
25 g angol zeller
½ doboz Forpro Carb Control Chicken Breast Fillet
1 evőkanál gránátalmamag
30 g tetszőleges salátakeverék
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál citromlé
kevés só
1 szelet Forpro Walnut Protein Bread

Elkészítés:
1. A megtisztított narancsot és angol zellert feldaraboljuk.
2. A csirkét lecsepegtetjük, villával összetörjük.
3. A húst összeforgatjuk a naranccsal, a zellerrel, a gránátalmamaggal, a salátakeverékkel, az olívaolajjal, a citromlével és kevés sóval.
4. Egy szelet diós kenyérrel körítjük.

Tálalási javaslat: Forpro Crisp Breaddel is tálalhatjuk, például mézessel.

Tipp: A narancsot vágjuk karikára, ezután körben vágjuk le a héját, majd tetszőlegesen daraboljuk fel.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 335 kcal
Fehérje 24,7 g
Zsír 17 g
Szénhidrát 15,3 g
Rost 9,7 g

 

 

Lazac kaprigyümölccsel, diós Protein Breaden tálalva - SNACK - Tojásmentes

Hozzávalók (1 adaghoz):
½ doboz Forpro Carb Control Salmon In Own Sauce
10 g kaprigyümölcs
20 g snack paprika
1 szelet Forpro Walnut Protein Bread
10 g zsírszegény krémsajt

Elkészítés:
1. A lazacot lecsepegtetjük, villával kissé összetörjük vagy lemezeire bontjuk.
2. A kaprigyümölcs szárát eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a megmosott paprikát szintén karikákra vágjuk.
3. A kenyeret megkenjük a krémsajttal, ráhalmozzuk a lazacot, a kaprit és a paprikát.

Tálalási javaslat: Pár pötty diétás majonézzel díszíthetjük a szendvicset.

Tipp: Snack paprika helyett kápiát vagy kaliforniai paprikát is használhatunk.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 295 kcal
Fehérje 25,5 g
Zsír 15,7 g
Szénhidrát 8,5 g
Rost 7,8 g

 

 

Duplahúsos-sajtos szívsaláta hajók - Ketogén - Gluténmentes

Hozzávalók (1 adaghoz):
100 g marha fehérpecsenye
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl Chicken Breast Fillet
25 g majonéz
60 g szívsalátalevél (nagyobb levelek)
20 g zsírosabb sajt (pl. edami, cheddar)

Elkészítés:
1. Egy serpenyőt kikenünk az olívaolajjal, füstölésig felhevítjük, és oldalanként 1-1 perc alatt, erős lángon kérget sütünk a hússzeletre. Ezután mérsékeljük a lángot, és szintén oldalanként 4-4 percet sütjük. Felszeletelés előtt 4-5 percet pihentetjük.
2. A csirkehúst lecsepegtetjük, és villával szálaira tépkedjük. Összekeverjük a majonézzel, finoman megsózzuk.
3. A salátaleveleket megmossuk, és elrendezzük egy nagyobb tálon. Teszünk mindre a majonézes csirkéből és a vékonyra szeletelt húsból, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.

Tálalási javaslat: Kevés felcikkezett koktélparadicsommal díszíthetjük a tálat.

Tipp: A szívsaláta megmaradt belső leveleit felcsíkozva salátákhoz használhatjuk fel.

Elkészítési idő: 15 perc

Energia 417 kcal
Fehérje 43,1 g
Zsír 26,4 g
Szénhidrát 1,6 g
Rost 0 g

 

Répatorta zabkása - snack - tojásmentes, vegetáriánus

Répatorta zabkása

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Oat Porridge Cocoa beans
30 g sárgarépa (tisztított súly)
15 g Forpro Protein Spread white chocolate
10 g törökmogyoró

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt répát, alaposan elkeverjük 70-80 ml forró (max. 80 °C) vízzel, és állni hagyjuk 2-3 percet.
2. A kész kására rákanalazzuk a fehér csokis krémet, és megszórjuk a törökmogyoróval.

Tálalási javaslat: 1 teáskanál zsírszegény mascarponét is kanalazhatunk a kására.

Tipp: Cukormentes aszalt gyümölcsöket is adhatunk a kásához.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 370 kcal
Fehérje 21,7 g
Zsír 15,8 g
Szénhidrát 34,6 g
Rost 6,6 g

 

Mozart-golyó desszert - Snack - Gluténmentes, vegetáriánus

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Rice Porridge pistachio
50-80 ml forró (max. 80 °C) víz
1 teáskanál mandulaszelet
1 csapott teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró vízzel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
2. Közben a mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk.
3. A kását megszórjuk a kakaóporral és a pirított, kihűlt mandulával.

Tálalási javaslat:
Mandula helyett pisztáciával is megszórhatjuk a kását.

Tipp:
Víz helyett azonos mennyiségű tejjel vagy növényi tejjel is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 266 kcal
Fehérje 17,7 g
Zsír 6,9 g
Szénhidrát 32,8 g
Rost 4,2 g

 

Tojásos-tormás sonkatekercsek - ketogén - gluténmentes

Tojásos-tormás sonkatekercsek

Hozzávalók (1 adaghoz):
2 db főtt tojás
1 teáskanál mustár
1 kávéskanál (ízlés szerint) asztali reszelt, csípős torma
60 g vékonyra szelt prágai sonka
25 g tetszőleges salátakeverék
1 evőkanál Forpro Aioli Provencian sauce
1-2 teáskanál Forpro Slim Ketchup Classic

Elkészítés:
1. A megpucolt főtt tojásokat késes aprítóba tesszük, összetörjük a mustárral és a tormával, ízlés szerint megsózzuk.
2. A sonkaszeleteket megkenjük a tojáskrémmel, majd feltekerjük.
3. A salátakeverékre aioli szószt locsolunk, erre helyezzük a sonkatekercseket, végül kevés ketchupöt pöttyözünk a tetejükre.

Tálalási javaslat: A tekercseket felkarikázhatjuk, és nyársra tűzve tálalhatjuk.

Tipp: Csípős helyett csemege tormával is elkészíthetjük a tekercseket.

Elkészítési idő: 10 perc

Energia 264 kcal
Fehérje 15,3 g
Zsír 15,8 g
Szénhidrát 4,3 g
Rost 1,1 g

 

Mascarponés-mogyorókrémes piskótatekercs - Snack - gluténmentes, vegetáriánus

Hozzávalók (12 szelethez):
A tésztához:
4 db tojás
90 g eritrit (porállagú)
4 evőkanál víz
60 g (gluténmentes) zabpehelyliszt

A töltelékhez és a tetejére:
250 g zsírszegény mascarpone
50 g eritrit (porállagú, ízlés szerint)
1 teáskanál vaníliaaroma
70 g Forpro Protein Spread choco-hazelnut flavour

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük. A tojássárgájákat az eritrittel 2-3 percen keresztül verjük, közben hozzáadjuk a hideg vizet is.
2. Ezután felváltva hozzáadjuk a tojásfehérjehabot és a zabpehelylisztet a tojássárgájás keverékhez, és spatulával óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és kb. 30x25 cm-esre elkenjük. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 13-15 percet sütjük.
3. Egy deszkára borítjuk, és még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. A hosszabbik oldalától indítva feltekerjük egy konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
4. A töltelékhez a mascarponét kikeverjük az eritrittel és a vaníliával. A piskótatekercset kitekerjük, a széleit körben levágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Ezután újra feltekerjük.
5. A tekercs külsejét megkenjük a csokis mogyorókrémmel.

Tálalási javaslat: Áfonya- vagy ribizliszemekkel díszíthetjük.

Tipp: Ne süssük túl a tésztát! Ha tovább bent marad a sütőben, hűlés után szétrepedezhet.

Elkészítési idő: 45 perc

Tápértékek/szelet:
Energia 151 kcal
Fehérje 4,4 g
Zsír 12,2 g
Szénhidrát 6,2 g
Rost 0,2 g

 

 

Kókuszos-ananászos rizskása - gluténmentes, vegetáriánus - Reggeli

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Rice Porridge vanilla flavour
80-100 ml forró (max. 80 °C) víz
2 teáskanál kókuszreszelék
1 karika (kb. 35 g) cukormentes lében eltett ananász (konzerv)
5 g Forpro Apple Crisps

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró vízzel és a kókuszreszelékkel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
2. A kását megszórjuk a feldarabolt ananásszal és az almachipsszel.

Tálalási javaslat: Megszórhatjuk kevés kókuszchipsszel a kását.

Tipp: A tasakon olvasható víz mennyiségét a kókuszreszelék hozzáadása miatt növeljük.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 393 kcal
Fehérje 17,7 g
Zsír 16,4 g
Szénhidrát 43,3 g
Rost 7,9 g

Sült lazac avokádókrémes Triple Zero tésztával - Ketogén - Gluténmentes, tojásmentes

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 szelet bőrös lazacfilé (150 g)

só, őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
½ avokádó
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál 20%-os tejföl
kevés lime-lé
friss, aprított csili, korianderzöld ízlés szerint
1 doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Tagliatelle
40 g koktélparadicsom
korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés:
1. A megtisztított lazacszeletet bedörzsöljük egy kevés sóval és borssal.

2. Egy serpenyőt felhevítünk, vékonyan kikenjük az olívaolajjal. Rátesszük a lazacszeletet bőrös felével lefelé, 1 percet erős lángon sütjük, majd mérsékeljük a lángot, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt átsütjük a halat. Kivesszük, félretesszük.
3. Az érett avokádót krémesre törjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a tejföllel, a lime levével és ízlés szerint csilivel, korianderrel.
4. Közben a tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük, és összekeverjük az avokádókrémmel.
5. A koktélparadicsomot megmossuk, felcikkezzük. Ezzel és a korianderrel díszítjük az avokádós tésztát, majd ráhelyezzük a sült lazacot.

Tálalási javaslat: Paprikakockákkal is díszíthetjük a tésztát.

Tipp: Az összetört avokádót rögtön keverjük össze a lime-lével!

Elkészítési idő: 15 perc

Energia 518 kcal
Fehérje 36,6 g
Zsír 36 g
Szénhidrát 5,3 g
Rost 14,5 g

Csirkés-aiolis szendvics - Reggeli

Hozzávalók (1 adaghoz):
½ konzerv Forpro Carb Control Chicken Breast Fillet
1 evőkanál Forpro Aioli Provencian sauce
2 szelet Forpro Carrot Protein Bread

Elkészítés:
1. A csirkét lecsepegtetjük, és villával apróra tépjük-törjük. Összekeverjük a szósszal és egy csipet sóval.
2. Az egyik szelet kenyeret kiszúrjuk egy szív alakú szaggatóval. A másik kenyérre ráhalmozzuk a csirkés szendvicskrémet, majd összeragasztjuk a szendvicset. A kiszúrt szívecskét is mellé tálaljuk.

Tálalási javaslat: Paradicsomos Forpro csirkével is elkészíthetjük.

Tipp: Salátával, zöldségekkel tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 5 perc

Energia 297 kcal
Fehérje 36,2 g
Zsír 9,1 g
Szénhidrát 13,9 g
Rost 11,8 g

 

 

Szívecskés-gyümölcsös porridge - REGGELI - Vegetáriánus

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tasak Forpro High Protein Oat Porridge Cocoa beans
70-80 ml víz
1 db közepes méretű kivi 
2 teáskanál gránátalmamag
15 g Forpro Protein Spread white chocolate 

 

Elkészítés:
1. A tasak tartalmát alaposan elkeverjük a forró (max. 80 °C) vízzel, majd állni hagyjuk 2-3 percig.
2. A kivit megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákból néhány szívecskét szaggatunk ki, a többit apró kockákra vágjuk.
3. A porridge-ot egy tálkába kanalazzuk a kivikockákkal és a gránátalmamagokkal együtt.
4. Rátesszük a csokikrémet, végül a kivi szívecskékkel díszítjük.

Tálalási javaslat: Szívecskéket almából, banánból, körtéből is kiszaggathatunk.

Tipp: Forpro Rice Porridge-ból is elkészíthetjük. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Tápérték adagonként:
Energia: 362 kcal

Fehérje: 21,2 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 42,2 g
Rost: 7,9 g 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.