Sült lazac avokádókrémes Triple Zero tésztával - Ketogén - Gluténmentes, tojásmentes

Hozzávalók (1 adaghoz):
1 szelet bőrös lazacfilé (150 g)

só, őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
½ avokádó
1 kis gerezd fokhagyma
1 evőkanál 20%-os tejföl
kevés lime-lé
friss, aprított csili, korianderzöld ízlés szerint
1 doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Tagliatelle
40 g koktélparadicsom
korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés:
1. A megtisztított lazacszeletet bedörzsöljük egy kevés sóval és borssal.

2. Egy serpenyőt felhevítünk, vékonyan kikenjük az olívaolajjal. Rátesszük a lazacszeletet bőrös felével lefelé, 1 percet erős lángon sütjük, majd mérsékeljük a lángot, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt átsütjük a halat. Kivesszük, félretesszük.
3. Az érett avokádót krémesre törjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a tejföllel, a lime levével és ízlés szerint csilivel, korianderrel.
4. Közben a tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük, és összekeverjük az avokádókrémmel.
5. A koktélparadicsomot megmossuk, felcikkezzük. Ezzel és a korianderrel díszítjük az avokádós tésztát, majd ráhelyezzük a sült lazacot.

Tálalási javaslat: Paprikakockákkal is díszíthetjük a tésztát.

Tipp: Az összetört avokádót rögtön keverjük össze a lime-lével!

Elkészítési idő: 15 perc

Energia 518 kcal
Fehérje 36,6 g
Zsír 36 g
Szénhidrát 5,3 g
Rost 14,5 g