2024. július 16.

piros 2021 03

A 10 legvonzóbb testrészed - ahogy a nők látják

Mélyre ástunk a különböző kutatásokban és felmérésekben, hogy kiderítsük mire buknak igazán a nők!

 

Mi kell a nőnek?

Még mielőtt belemegyünk a különböző fejtegetésekbe, szögezzük le:  hiába nézel ki úgy, mint egy földre szállt görög isten, ha közben egy utolsó bunkó vagy. A tökéletes testű, ámde üres fejű Adoniszok maximum egy rövidtávú légyottra számíthatnak, így jobb, ha nem is reménykednek egy hosszú távú kapcsolatban. Tanulság? Az izomzatod mellett a személyiséged és az érzelmi intelligenciád fejlesztésére is koncentrálj!

Most hogy ezt tisztáztuk, íme a nők véleménye alapján felállított lista (nem feltétlenül fontossági sorrendben) azokról a külsőségekről, amik igazán megmozgatják a gyengébbik nem fantáziáját. Kemény  edzőtermi munkával te is sokat faraghatsz férfiasságodon, de a legtöbb testrész sorsa bizony a genetika által előre elrendeltetett (bocsi!). Lássuk tehát, hogy mit találnak igazán vonzónak a hölgyek!

Szépen kidolgozott hasizmok

A „Western Illinois University” által végzett kutatás során a legtöbb nő (egyébként egyáltalán nem meglepő módon) a férfiak izmos és lapos hasfalát rangsorolta az első helyre a legvadítóbb testrészek versenyében. A választás érthető, hiszen a has tájéka könnyen előtérbe kerül, és nem is nagyon lehet takargatni, így a nők az arc mellett általában a férfiak hasfalára vetik az első pillantást. Ez igazán jó hírnek számít, hiszen a hasadat könnyen formálhatod, míg arcot cserélni már keményebb dió! Tegyük hozzá, hogy a nők „hasi elvárásai” nem is egészen alaptalanok: számos kutatás bebizonyította ugyanis, hogy a jelentős hasi felesleggel rendelkező férfiaknak jóval alacsonyabb a tesztoszteron szintjük, ami negatív hatással van a szexuális teljesítőképességükre, és nem is kívánják annyira a lepedőakrobatikát.

Formás futóművek

Ha eddig nem tudtad volna, a nők bizony nem a tarkódon, vagy a hátad közepén legeltetik a szemüket, amikor mögötted állnak! Meglepődtél? Egy 100 nő bevonásával végzett közvélemény szerint számukra legalább akkora (na jó, közel akkora) jelentőséggel bír egy formás hátsó, mint a férfiak esetében. Bizony, a nők imádják a feszes és izmos férfihátsót, így hát nem érdemes kihagyni azt a lábnapot!

Széles, erős vállak

Az albániai egyetemen készült az a felmérés, amely szerint egy nő szexuális vágyának felébresztéséhez nem csupán egy vonzó férfi, de egy széles vállú vonzó férfi szükségeltetik. Mit tehet ennek tudatában a szerényebb vállakkal rendelkező férfi? Hát kezdjen el edzeni! A széles, erős vállak ugyanis mindig is a férfi erő szimbólumának számítottak, sőt az a hír járja, hogy azok a férfiak, akiknek válla jóval szélesebb a csípőjüknél nagyobb sikereket értek el az ágyban egész fiatal koruktól kezdve. Legalábbis ez derül ki David Perett „A vonzalom új tudománya” című könyvéből.

Kidolgozott, deltás hát

Akárcsak a széles vállak, a tekintélyes hátizom is jelentős szerepet játszik a nők figyelmének felkeltésében. 2013-ban jelent meg az az Amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia által elvégzett tanulmány, amely szerint a széles, erős háttal rendelkező férfiakat közel 80%-al vonzóbbnak ítélték meg a kísérletben részt vevő nők. A teremtés V-alakú felsőtesttel rendelkező koronái magasabbnak és fizikailag vonzóbbnak tűntek a hölgyek körében.

Kidomborodó, izmos karok

Egy amerikai weboldalon, a HerCampus.com-on látott napvilágot az a felmérés, amit az államok különböző részein élő, 100 főiskolás csaj részvételével készítettek, és amiből kiderült, hogy az izmos, erős karok indítják be a legjobban a csajokat. Számukra ugyanis a méretes bicepsz annak a jelen, hogy egy férfi valóban foglalkozik a testével, és bevallották, hogy rendkívül vonzónak találják a póló alól finoman kivillanó kidolgozott izmos kar látványát.  Az erős kar azt sugározza egy nő felé, hogy a férfi képes őt megvédeni minden veszélytől, és fel tudja őt emelni.

Kidolgozott felsőtest

A már korábban említett, „A vonzalom új tudománya” című David Perett könyvből az is kiderül, hogy a nők sokkal inkább vonzódnak a vadász-típusú fizikummal rendelkező férfiak iránt. Mit is jelent mindez? Erős vállakat, vékony derekat, széles mellkast és hátat elsősorban. A nők leginkább a tónusos izomzatot kedvelik, szóval ne ess át a ló túloldalára, mert a végsőkig kigyúrt alkat bizony nem arat körükben osztatlan sikert! Maradj tehát az arany középútnál, ami a mellizmokat illeti és ne akard velük felvenni a harcot a mellméretet illetően!

Arc

Egy a személyiséggel és a szociálpszichológiával foglalkozó magazin szerint a nők azokat a férfiakat találják a legvonzóbbnak, akiknek arca felerősíti bennük a gondoskodási ösztönt, valamint azt az érzést, hogy megtalálták a számukra kellőképp érett szexuális partnert. Magyarán a nagy szemű és közepesen nagy orrú férfiakat kedvelik (ez jelenti számukra a babaarcot), akik erőteljes állkapoccsal és széles arccsonttal rendelkeznek (mint az érett férfiak). Ez annyit tesz, hogy az együttérző jófiú és a szexuális erőt sugárzó rosszfiú keverékét keresik. Szóval tulajdonképpen fogalmuk sincs, hogy mit is akarnak valójában.

Sejtelmes mosoly

Ó, a rossz fiúk ellenállhatatlan vonzereje! A brit Columbia Egyetemen végezték el azt a felmérést, amiből egyértelműen kiderült, hogy a nők körében a mosolygó férfiak sokkal kevésbé nyerők, mint a révetegen gondolataikba merülő társaik. Vigyázz, nehogy ezek után barátságtalanná válj! A mosoly nyilván nélkülözhetetlen a kapcsolatteremtéshez, azonban a nők elsőre jobban vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik elsőre inkább büszkének, erőteljesnek, és kissé hangulatembernek tűnnek. Viselkedj kezdetben tehát egy kicsit titokzatosan és tartózkodóan, majd amikor már odavan érted, akkor villantsd meg csábító mosolyod!

Erős kezek

A nőknek nagyon odafigyelnek a részletekre. Úgy vélik, hogy a férfiak keze nagyon sokat elárul a személyiségükről, például hogy mivel foglalkoznak, mennyire ápoltak és igényesek magukkal szemben. A nagyobb tenyér továbbá a férfiasság szimbóluma is.

A megfelelő mennyiségű szőrzet

Egy 2013-ban végzett felmérésből kiderül, hogy az erős borosta a testszőr legvonzóbb formája a nők számára. A hosszabb szakállat, gyenge borostát, vagy a frissen borotvált arcot kevésbé tartották lehengerlőnek, annak ellenére, hogy a szakáll számukra a jó egészségi állapot, és az apaszerepre való rátermettség jelképe.

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.