2024. július 16.

piros 2021 03

hercules olympia 2020

HERCULES OLYMPIA
 NEMZETKÖZI PÉNZDÍJAS TESTÉPÍTŐ- ÉS FITNESSVERSENY
 2020. OKTÓBER 31.

Lejárt

Ha majd egyszer ennek a szörnyűségnek vége lesz, emlékezzünk arra, milyen volt egy testépítő-fitnessverseny a világjárvány idején.

A mitológia jegyében
Kezdjük azzal, hogy valóban mitológiai hősök kellenek, hogy 2020 őszén, amikor az amúgy is beteg világot járvány fojtogatja, létrejöjjön egy nemzetközi testépítő- és fitnessverseny. Csak olyan megszállottaknak köszönhető ez, akik az utolsó pillanatokig hisznek a győzelemben, és nem akarják tudomásul venni a kudarc ezer korbácsát, ami ez esetben egy túl későn bejelentett tiltó kormányrendelet, vagy a versenyzők és a nézők részéről megnyilvánuló pánikhangulat. Ilyenkor nagy az esély, hogy a rendezők a „csak legyünk túl rajta gyorsan” túlélési stratégiát választják és lezavarják úgy a versenyt, mintha egy vállalati kispályás bajnokság lenne. Kiszórják a helyezéseket és kész. Láttunk már ilyet nemzetköziben is. Az, hogy nem ilyen lett a 2020-as HERCULES OLYMPIA, az leginkább a VITAFLEX-nek, a WABBA HUNGARY szövetségnek és Kovács Iminek köszönhető, akik energiát nem kímélve szervezték, színezték, formálták tökéletesre ezt a versenyt. Megálmodták a mitológiai díszletet, promo videót, a spártai harcost a nézők közé, a tökéletes hangulathoz nélkülözhetetlen háttérzenéket, a fotósokat, a közvetítést, Huszár Ernő elnök és Plajbász István Balázs elnökhelyettes javaslatára a 300.000 forintos közönségdíjat, a korábban tervezett 4 millió forintról, 5 millióra emelték az összdíjazást, és kidolgoztak minden egyéb apró részletet. Ez azért példaértékű, mert itt minden a versenyzőkről és a nézőkről kell, hogy szóljon. Igazi show kell, hogy legyen egy ilyen verseny. Hiszen mindenki tudja, hogy a versenyzők milyen áldozatokat hoznak a színpadra lépéshez. És, ha már ott vannak, megérdemlik, hogy életük eme nagy pillanatát méltó környezetben éljék meg. Itt kell megemlíteni, hogy jelenlegi versenyviszonyokhoz képest háromszor komolyabb fény-és hangtechnikával készültek a szervezők. Ez pedig a sportolóknak, bíráknak, nézőknek egyértelműen fokozza az élményt. Elsősorban persze minden verseny a versenyzőkről kell, hogy szóljon. Mert ők prezentálják a sport elsöprő erejét, az ő teljesítményük idézi fel a történelmi hősök nagyságát. Ezért kell ilyennek lennie a HERCULES OLYMPIÁNAK.

Az ellenfél neve: VÍRUS
Természetesen az előjelek nem voltak túl jók. A vírus második hulláma Budapestre is begyűrűzött és fenyegetően érkeztek a tiltó rendelkezések. Nagy volt az esély, hogy nézők nélkül kell lebonyolítani a versenyt. Szerencsére azonban nem így történt. Mert valljuk be őszintén, közönség nélkül nem az igazi. Hiányoznának a szurkolói bekiabálások, bíztatások, sőt még az idióta beszólások is. Kell az a moraj, az ünneplés hangorkánja. Az élő közvetítés óriási dolog, de az emoji jelek nem adhatnak szurkolói megerősítést a színpadon állás döntő pillanatában a versenyzőknek. Pedig, ahogy fentebb mondtuk, minden a versenyzőről kell, hogy szóljon. Mert nem éppen normális dolog járvány idején bediétázni. Pont ilyenkor gyengíteni az immunrendszert. De a XXI. század héroszainak példát kell mutatniuk akaratból, kitartásból. Ők a zászlóvivők. Ezért volt örömteli, hogy rengeteg nevezés érkezett a versenyre. Nemzetközi viadalként sokan jelezték az érkezésüket külföldről, amit nehezítettek a vírushelyzet okozta beutazási szabályok. Emiatt sajnos sokan hiányoztak. Aztán néhány versenyzőnek a karantén miatt kellett távol maradnia. Ez sem könnyítette meg a szervezők dolgát, akik ezzel csak a verseny előtti pillanatokban szembesültek. De azért a regisztráció folyamatosan működik. Sorra érkeznek az emberek, közöttük sok jól ismert, ikonikus figura és már nem aggódunk, elmarad a félelem. A ledfalon már mozog a fény és beindul a HERCULES OLYMPIA promója. Lesz itt verseny, nem is akármilyen!

Kezdődjön már!
WABBA HERCULES OLYMPIA először kerül megrendezésre Magyarországon. 5.000.000 forint értékű az összdíjazás, nem csoda hát, hogy mindenki a lehető legjobb helyezést szeretné kiharcolni. Meglehetősen sok kategóriában lehetett nevezni, ezért nem meglepő, hogy egy-egy versenyző több helyen is indul. A WABBA szabályainak érdekessége, hogy a bírói kar megváltoztathatja az egyes versenyzők kategóriájának besorolását, ha ezt úgy látja jónak. Tehát, ha valaki Miss Bikini kategóriában nevez, és a bírók ehhez túl „erősnek” találják, akkor áttehetik a Miss Fitness kategóriába. Ehhez a korrigáláshoz egyébként egy külön fordulót tartanak, ahol az összes versenyző felsorakozik. Szóval itt nincs lepontozás túlizmosság miatt, hanem más kategóriában kell bizonyítani.
Az épület bejáratánál Freimann Sanyi intézkedik, pedig nem is lesz ma erőemelés. Na persze ő minden edzőtermi sportban jelen van. Az öltözőkben, bemelegítőhelyiségekben szokásos képeket láthatunk és a színpadra lépés előtti pillanatok feszültségének izgalmát a versenyzők beszáradt koponyáján. Fürkésző szemekkel vizslatják magukat és ellenfeleiket. Az edzők megszállottan csekkolják az embereik tartalékait. Kiből kell még vizet hajtani? Meddig kell még a szénhidrátot tölteni? Guldi azt mondja a versenyzőjének: elég, ne tovább. Lantos Johnny azt számolgatja, mennyi versenyzője maradt. Beindult Bognár Gergőék barnítósátra. Megy ezerrel a kozmetika, a fodrászat. A backstage-élet fantasztikuma. Mindenki siet valahova, aki talpon van. Kivétel a délutáni program versenyzői. Ők beöltözve fekszenek, ki tudja, élnek-e még. Megérkeznek a bírók is, nemsokára egyeztetés. Fotósok, videósok veszik fel a harci pozíciót, Dunavölgyiék, Csakisti is hangolnak már. Készen áll a műterem, ahol majd a versenyzők színpad utáni képei készülnek.


Bodó Imi lesz a HERCULES OLYMPIA konferansziéja, és ezt onnan tudjuk meg, hogy hirtelen a színpadra szökken és bejelenti, hogy a program a kiírtakhoz képest később fog kezdődni. Ezt a bejelentést rezignáltan veszi tudomásul mindenki. A kiírás szerint egyébként elég sűrű napirendre számíthatunk, a rengeteg kategória nem hagy túl sok pihenőt a bíráknak, szervezőknek, fotósoknak. Ha egyszer beindul a műsor, nem lesz megállás. Még egy kis kóválygás, aztán Bodó Imi köszöntheti végre a nagyérdemű közönséget, akik a nehézségek ellenére is eljöttek, hogy szurkoljanak és részesei legyenek a 2020-as Hercules Olympiának. Üdvözli azokat is, akik otthonról, az online közvetítés segítségével figyelik a küzdelmeket. Pár szóval bíztatja a versenyzőket, sok sikert kívánva nekik a mai napra. Majd megkéri Huszár Ernőt, a WABBA HUNGARY elnökét, hogy nyissa meg hivatalosan is a rendezvényt. Közben a tehetségkutató kategóriák versenyzői már úgy mozgolódnak a színfalak mögött, mint a rajt pillanatára feszülő versenyparipák.

Ifjú Titánok
Az elnöki köszöntő után kezdődhet a HERCULES OLYMPIA és Bodó Imi színpadra szólítja az első kategória versenyzőit, akik hihetetlen lelkesedéssel vágják magukat alapállásba. A jövő ígéreteit figyelve óhatatlanul eszünkbe jut a sportág jövője. Mi lesz itt tíz év múlva? Ebben az egészségválságos, minden vonatkozásban mozgásszegény életmódra késztető-kényszerítő világunkban marad-e még igény a valódi sportra? Ahol nem virtuális teljesítmények, de akarat és kitartás koronázza a sikert. Ahol küzdeni kell és harcolni, mint Hercules tette annak idején. A most először színpadra lépők tekintetében látott lelkesedés és tűz adja meg a választ erre a kérdésre. Amíg ők érdeklődnek, tanulnak, készülnek, hajtanak, bediétáznak, addig igenis érdemes és kell ilyen színvonalú versenyeket szervezni. Megadni a lehetőséget a bizonyításra, aminek a jutalma a siker. Tyson edzője, Cus D’Amato fejezte ki legjobban az edző felelősségét a tanítvány iránt. És ezt minden pedagógiai munkában figyelembe kellene venni. „Amikor felkeres téged valaki az érdeklődés legcsekélyebb szikrájával, akkor te kell, hogy tápláld ezt, és akkor lángra kap. Ezt a lángot tovább kell fújni, szítani és akkor már igazi tűzként lobog tovább. És, ha ezt a tüzet jól megrakod, mindent elsöprő erővé válik.” Bizony, ez lenne az igazi tehetséggondozás. És mi emlékszünk arra a kissrácra, aki az első versenyének megnyerése után a mikrofonba mondva köszönte meg edzőjének, hogy soha nem dicsérte meg... Ez a valamikori kissrác 2020-ban szerezte meg a profi kártyát, és kvalifikált a Mr. Olympiára. Molnár Péternek hívják. Szerencsére tele vagyunk jobbnál jobb edzőkkel, akik közül sokan irányítják itt és most a versenyzőiket. Egy szomorú fiú kószál csak lehajtott fejjel, kétségbeesetten magyarázva a nemzetközi szövetség elnökének, aki kénytelen elutasítani a kérést. Ugyanis az online regisztráció nem elég, indulni csak úgy lehet a versenyen, ha valaki időben érkezik, és itt is regisztrál.
Közben a tehetségkutató versenyzői pózolnak a színpadon. Először a férfiak, Athletic, Man Phisique, Bodybuilding kategóriákban. Majd a női versenyzők a Miss Bikini csoportban. A verseny gördülékeny, minden kategória végén már meg is történik az eredményhirdetés. A díjakat Becsei Kitti és Szénási Tímea, a sportág bajnokai adják át.

 
Eredmények a tehetségkutató kategóriában:

ATHLETIC ÚJONC:
1. Varga Csaba
2. Varga Péter
3. Veres Tibor
4. Perényi Kristóf


MAN PHISIQUE ÚJONC:
1. Lekka György
2. Császár Lajos
3. Ambruzs Gergő
4. Vojtko Zoltán
5. Vasas Károly
6. Gebei Erik

 

BODYBUILDING ÚJONC:

1. Rozinka Lajos


MISS BIKINI -163 ÚJONC:
1. Kulcsár Blanka
2. Kutenics Katinka
3. Laux Lea
4. Sárosi Nikoletta


MISS BIKINI +163 ÚJONC:
1. Takács Krisztina
2. Hecz Noémi
3. Horváth Rita


Wellnes, Fitness, Body
Ezután az összes női versenyzőt színpadra szólítja Bodó Imi és megtörténik annak elbírálása, miszerint minden versenyző jó kategóriába nevezett vagy sem. A bírák árgus szemekkel vizslatják a női idomokat, majd eszközölnek néhány változtatást.Aztán marad a női versenyzés a színpadon, ugyanis a Miss Wellness kategória következik, ahol az ukrán hölgy nyer.

MISS WELLNES:
1. Daryna Kolomiiets (Ukrajna)
2. Mándlik Ilona


A Miss Fitness kategóriában három kőkemény, profin bekészült versenyző a színen. Az első hely kiosztásában nincs könnyű dolga a bíróknak, végül a szlovák színekben versenyző hölgy nyeri a versenyt.


MISS FITNESS:
1. Petroczi Adriana (Szlovákia)
2. Sebestyén Ágnes
3. Légrádi Kálmánné

miss fitness


A Miss Body a női kategória legmeredekebb vonala, itt a legtömegesebbek a versenyzők. Sok vitára adott okot a közelmúltban a női testépítés. Kissé háttérbe is szorult. Mindenképpen ámulatba ejtő azonban az a maximális munka és eredmény, amit most, a két versenyző a színpadon bemutat. Tifani Wittman győzelméhez nem férhet kétség, fiatal, óriási tehetség, valószínű, hogy hallani fogunk róla még a közeljövőben, nagy jövő előtt áll.


MISS BODY:
1. Tifani Witman (Szlovákia)
2. Trucza Orsolya

Hé, öreg!
Gyorsan egy kör a backstage-ben, színpadra sorakoznak a Masters versenyzők. Aki gardírozza őket, nem más, mint Kormos Zoli, nemrég visszavonult világbajnok testépítőnk. Nem kis munka ez, de ő mindent megtesz most is ugyanazzal a precizitással, mint, amikor ő lépett a világot jelentő deszkákra. Arra a kérdésre, hogy ilyenkor nem fáj-e a szíve, azt válaszolja diplomatikusan, hogy mindennek megvan a maga ideje. De látni lehet a tekintetén, hogy milyen vágyakozva követi a versenyzőket, amikor a fénybe lépnek. Bodó Imi is mosolyog. Ezt egy életen át kell játszani. És még azon is túl.
A Mastersek versenye mindig motiváló erő, hiszen hányszor hallottuk már a hitetlenek gúnyos megjegyzéseit sportunkról, hogy most jól nézel ki, de mi lesz 20 év múlva... Nahát, íme a válasz. Korukat meghazudtoló formában, elképesztő kondícióban láthatjuk a Masters kategória Adoniszait a színpadon. És, ami még ennél is feltűnőbb, az a lelkesedés, amivel a pózokat szórják. Igen, ezt egy életen át kell játszani. 80 kiló feletti és alatti kategóriák vannak, plusz egy Supermasters, ahol az ötven feletti játékosok nyomulnak.

Eredmények:
MASTERS +80 kg:
1. Andrej Sharapov (Ukrajna)
2. Michal Puchek (Szlovákia)
3. Shalli Zoltán
4. Suhajda Zalán
5. Csia Ferenc


MASTERS -80 kg:
1. Pálházy István
2. Jose Forte (Spanyolország)
3. Medek Tibor


SUPERMASTERS:
1. Orian Csaba
2. Jose Forte (Spanyolország)
3. Medek Tibor
4. Román Tibor
5. Váradi József
6. Somogyi Ottó


El Classico
A Masters testépítők után újra a fiataloké a színpad, akik az Athletic Bodybuildingben mérik össze tudásukat, magasságuk szerint két csoportba osztva. Ebbe a kategóriában azok versenyezhettek, akik a testmagasság - 100 + 5%-os testsúlyhatáron belül voltak.


ATHLETIC BODYBUILDING +175:
1. Hruska Zsolt
2. Ónódi Levente
3. Németh Krisztián
4. Perényi Kristóf
5. Veres Tibor
6. Víg László
7. Kempi Magnus (Svédország)


ATHLETIC BODYBUILDING -175:
1. Kalas Csaba
2. Varga Csaba
3. Varga Pétert

dsc 0215


Az atléták után jöjjenek a klasszikusok, akik majdnem ugyanazok, de nem biztos. Ugyanis itt a képlet úgy szól, hogy testsúly - 100 + 10%. Tehát, ők lehetnek kicsit tömegesebbek. Viszont, minden Athletic versenyző is nyilvánvalóan befér ebbe a kategóriába, és néhányan közülük újra színpadra perdülnek. Érdekes, izgalmas verseny. Olyannyira, hogy a kiváló formában lévő, tökéletesen lepucolt Hruska Zsolt nyeri ezt a kategóriát is.


CLASSIC BODYBUILDING +175:
1. Hruska Zsolt
2. Ónódi Levente
3. Horváth Norbert
4. Veres Tibor
5. Drevenka István


Az alacsonyabb kategóriában egy az egyben megegyezik az eredmény az Athletic sorrenddel.


CLASSIC BODYBUILDING -175:
1. Kalas Csaba
2. Varga Csaba
3. Varga Pétert

Formák, modellek, mosolyok
Újra hölgyek a színpadon. Miss Shape a kategória neve, és a kellemes női formák kihangsúlyozása a feladat. Ez Szakács Sanyi versenyzőjének, Germán Andreának sikerült legjobban, övé az aranyérem.


MISS SHAPE -163:
1. Germán Andrea  
2. Krámer-Siska Fruzsina
3. Wéber Sándorné
4. Debreczeni Anikó
5. Orvos Kata

miss shape -163


Ugyanebben a kategóriában, a magasabb versenyzők csoportjában, két versenyző küzdelme után az alábbi eredmény született.


MISS SHAPE +163:
1. Ocsovszkyné Petrov Katalin
2. Harkai Franciska

miss shape +163


A korosztályos összecsapásban Ocsovszkyné Petrov Katalin megismételte győzelmét.


MISS SHAPE +35:
1. Ocsovszkyné Petrov Katalin
2. Harkai Franciska
3. Wéber Sándorné
4. Debreczeni Anikó
5. Orvos Kata
6. Dobsonyi Rita

miss shape +35

A verseny a bikini modellek legfiatalabb kategóriájával folytatódik.

MISS BIKINI MODELL JUNIOR:

1. Pazsák Zsanett
2. Mucsi Rebeka Zsófia
3. Laux Lea

miss bikini modell junior


A következő kategóriában Pazsák Zsanett nagyszerű formával újra aranyérmet szerez.


MISS BIKINI MODELL -163:
1. Pazsák Zsanett
2. Kovács Dorka
3. Papp Andrea
4. Sárosi Nikoletta

miss bikini modell -163


A kategória magasabbik csoportjában Takács Krisztina diadalmaskodik. Ő is nyert ma már egy aranyérmet, az újonc kategóriában.


MISS BIKINI MODELL +163:
1. Takács Krisztina
2. Horváth Rita
3. dr. Batho Alexandra
4. Joos Laura Constantina (Románia)

miss bikini modell +163
A Miss Shape után szakmai elismerést jelentő pillanatok szemtanúi lehetünk, amikor Huszár Ernő WABBA Hungary elnök emlékplakettekkel jutalmazza azokat, akik az elmúlt időszakban legtöbbet tettek a testépítésért és fitneszért Magyarországon.
A díjazottak: Vida Zoltán, Kristó  Endre, Palatinus Tünde, Lantos Johnny, Serfőző Tamás, Pintér Ferenc, Váry Gábor, Kokovai Andor.

 
Testépítő hatalom
A verseny a testépítő-kategóriákkal folytatódik, ahol a 165 centi alatti mezőnyben jól ismert arcokkal találkozunk a korábbi mastersből, egy ukrán és egy spanyol versenyző személyében.

 
BODYBUILDING -165 CM:
1. Andrey Sharapov (Ukrajna)
2. Jose Forte (Spanyolország)


A következő testépítő-kategória a 170 cm alattiak versenye. Három versenyző a színpadon. Horváth István kirobbanó formában, magabiztosan nyer. Pisti kondícióját figyelve fokozódik az izgalom, vajon mire lesz ez elég a Pro Bodybuilding kategóriában, ahová ezzel a győzelmével kvalifikált.


BODYBUILDING -170 CM:
1. Horváth István
2. Michal Puchek
3. Pálházy István

bodybuilding -170


A 175 cm alattiak versenyén Stégermájer Zoltán és Tóth Péter hatalmas küzdelmet folytatott az első helyért, igazi marathoni ütközet volt ez, élvezet volt látni.


BODYBUILDING -175:
1. Stégermájer Zoltán
2. Tóth Péter
3. Kalas Csaba

bodybuilding -175


A legmagasabbak versenyén Hruska Zsoltnak sikerült megszereznie a harmadik aranyérmét ezen a napon, hiszen a Classic Bodybuilding és az Athletic Bodybuilding győzelme után ezt a kategóriát is megnyerte. Kivételes teljesítmény!


BODYBUILDING +180:
1. Hruska Zsolt
2. Horváth Norbert
3. Rozinka Lajos

bodybuilding +180

És most jöhet a várva várt Pro Bodybuilding kategória.

Csodálatos és tiszteletre méltó az a szépség, esztétikum, látvány, ami elvarázsolja a közönséget egy testépítő-fitness versenyen, de mindez csak matiné a Pro Bodybuilding árnyékában. És lehet kritizálni a testépítés jelenlegi, vagy mindenkori irányzatát, az edzőtermi sport legnemesebb fenevadjai akkor is a testépítők. Ugyanis a legáldozatkészebb munkát ők teszik bele a sportba. A legfélelmetesebb fizikumot ők építik fel, és eszméletlen kondícióval prezentálják az emberi test esztétikumát. Minden versenyen a király kategóriák a legnépszerűbbek, és a hangulat is ott szabadul el leginkább. A Hercules Olympia Pro Bodybuilding versenye jelenti a csúcsot ezen az estén.
Komolyan bekészült népes, nemzetközi mezőny, óriási küzdelem jellemzi a legnagyobbak csatáját. Ilyenkor az ember nem győzi kapkodni a fejét, nem tud betelni a látvánnyal. Keresi a leendő győztest, ez azonban korántsem olyan egyszerű. Nagyon nem egyszerű. Erre a kategóriára mindenki bejön a színpad mögül, a büféből, a bemelegítőhelyiségből, és az is ott hagy csapot-papot, akinek fontos feladatai lennének, de most nem számít semmi.
Tíz kőkemény harcos a színpadon. A három magyar versenyző, Dudás Ádám, Szmereka László és Horváth István erőteljes, ámulatba ejtő fizikuma kiemelkedik a mezőnyből. Mindegyikőjük tökéletesnek tűnik. Mi fog itt dönteni? Aztán a pózoknál még jobban letisztul a kép, Dudás és Szmereka párharcává válik a küzdelem. Horváth Pisti mindent megtett, amit emberileg lehetett, de a görög Istenekhez még fel kell nőni. Ádám fantasztikus arányai, esztétikus eleganciája verhetetlennek látszik. Laci viszont olyan pengeéles, tökéletesen időzített formát hoz, hogy ezt lehetetlen figyelmen kívül hagyni. Kicsit olyan ez a csata, mint a 2018-as Olympián Phil Heath és Shawn Roden küzdelme. Érvényesülhet-e az akarat, a végtelen kitartás az abszolút tökéletesnek gondolt felett? Bognár Gergő csak csóválja a fejét a hatalmas küzdelem láttán. Kökény Béla, a tavalyi Mr. Olympia résztvevője is elismerően vélekedik. Igen, ezért csodálatos dolog a testépítés és egyben igazságtalan is, mert mint tudjuk, a végén csak egy maradhat, csak egyetlen egy. És ezen az estén Szmereka László harcolta ki az aranyérmet. Végül is mi döntött? Ki tudja? Kérdezzük meg az Olümposz bíráit!
Johnny majd megmondja... Talán a végtelenül lepucolt 100%-os forma. A színpadon óriási show fantasztikus pose down zenével, szuggesztív háttérrel. Olyan intenzív az élmény, hogy meg is kell ismételni.


PRO BODYBUILDING:
1. Szmereka László
2. Dudás Ádám
3. Horváth István
4. Stégermajer Zoltán
5. Andrey Sharapov (Ukrajna)
6. Simone Meiattini (Olaszország)

pro bodybuilding


Az eredményhirdetés után persze mindenki még a hatása alatt van a nem mindennapi küzdelemnek, de sok idő nincs az elemzésekre mert most emlékezünk valakire. Egy spártai harcosra, aki nemrég még velünk küzdött, és a magyar testépítés meghatározó alakja volt. A színpad most üres, a háttérben ő, a hangszóróból lágyan csendül az Iron Maiden. A dal a végtelen álomról szól, amit oly nehéz felfogni. Remzső Feri is velünk volt ezen a napon. Emlékét őrizzük.

Antik szobrok színpada
Pár pillanat csend, aztán újra benépesül a színpad. Jön a „fizikusok” legfiatalabb csapata, kezdődik a Man Physique Junior. Ez talán a legnépszerűbb kategória manapság, de éppen ezért nem könnyű az élre kerülni. Az 1996 után születettek versenyezhetnek ebben a csoportban.

 MAN PHYSIQUE JUNIOR:
1. Pálmai Zsolt
2. Oláh Dániel
3. Győri Tamás
4. Fekete Bálint
5. László Tamás
6. Gebei Erik


A Man Physique második kategóriája az EASY. Ebben csak azok versenyezhetnek, akik testsúlya kevesebb a testmagasság - 100-nál. Nyolcan küzdenek, közöttük Pálmai Zsolt is, aki csak úgy, mint a juniorban, itt sem talál legyőzőre. Érdekes karakter Zsolt, meggyőző formákkal és kondícióval.


MAN PHYSIQUE EASY:
1. Pálmai Zsolt
2. Phan Anh Pham
3. Győri Tamás
4. Esik Zoltán
5. Fekete Bálint
6. Oláh Zsolt
7. Vojtko Zoltán
8. Vasas Károly

man physique junior

Van még kettő Man Physique, valamint a döntő. Most a testmagasság - 100 + 5% kategória versenyzői a színpadon.


MAN PHYSIQUE CLASSIC:
1. Lekka György
2. Oláh Dániel
3. Fekete Bálint
4. László Tamás
5. Gebei Erik

man physique classic


A Man Physics Pro előtti utolsó verseny a kicsit tömegesebb fizikumoké. Itt a résztvevői képlet a testmagasság - 100 + 10%. Két magyar és egy olasz versenyző a színpadon.


MAN PHYSIQUE:
1. Császár Lajos
2. Nathan Lelli (Olaszország)
3. Ambruzs Gergő

man phsiquw

Bombasztikus Bikini
A férfiversenyzők után ismét Aphrodité utódai a színpadon. Jöhet a Miss Bikini!
A reggeli újoncok közül Kutenics Katinka és Kulcsár Blanka is itt van a mezőnyben. És, ha már itt vannak, mindketten érmes helyezést érnek el.


MISS BIKINI JUNIOR:
1. Kulcsár Blanka
2. Sztrunga Diána
3. Kutenics Katinka
4. Nikoleta Snajnarova (Szlovákia)


Marad a Miss Bikini, csak most nem életkori behatárolással, hanem magasság szerintivel. Természetesen a szlovák versenyző kivételével itt is indulnak a juniorok. Kulcsár Blanka itt is a legjobb.

MISS BIKINI -163 CM:
1. Kulcsár Blanka
2. Sztrunga Diána
3. Kutenics Katinka
4. Péntek Filoména

dsc 2128

 

Következhet a Miss Bikini magasabb kategóriája. Négy csodaszép gazella a színpadon. A zsűri alaposan
szemrevételezi őket. És így dönt:

MISS BIKINI +163:
1. Zakariás Laura
2. Andi Diána
3. Hecz Noémi
4. Müller Mercédesz

miss bikini +163


A Miss Bikini negyven feletti versenyzői érkeznek, látványos idomokat bemutatva. A kategóriát Andi Diána nyeri, aki az előzőekben a fiatalok között is megmérette magát.


MISS BIKINI +40:
1. Andi Diána
2. Horváth Hajnalka
3. Veres Viktória
4. Pink DorothyHERCULES OLYMPIA végjáték
A 2020-as HERCULES OLIMPIA utolsó felvonása következik. A Miss Bikini és a Man Physique legjobbjait szólítja Bodó Imi a színpadra. Méghozzá együtt! A Miss Bikini Pro öt gyönyörű versenyzője és a Man Pysique Pro három atlétája érkezik. Először a hölgyek értékelése történik meg a szokásos alapfordulatokkal, addig a férfiak szerényen a háttérbe lépnek. A Miss Bikini Pro mezőnyében szenzációs formában lévő versenyzőket láthatunk a színpadon. Talán a Pro Bodybuilding jelenthetett ugyanilyen fejtörést a bírói karnak. Végül a junior-újonc Kulcsár Blanka szerzi meg az aranyérmet. Ezzel három győzelmet söpör be. Ahol indult, ott nyert! Tiszteletre méltó teljesítmény.


MISS BIKINI PRO:
1. Kulcsár Blanka
2. Pazsák Zsanett
3. Zakariás Laura
4. Andi Diána
5. Takács Krisztina


A Man Phisique Pro három versenyzőjének küzdelmében is junior bajnokot avatunk Pálmai Zsolt személyében, aki nagyszerű struktúrájának, arányainak köszönheti győzelmét.


MAN PHYSIQUE PRO:
1. Pálmai Zsolt
2. Lekka Gyorgy
3. Lelli Nathan (Olaszország)


Az eredményhirdetések és fotózások után, Bodó Imi megköszöni a nézők figyelmét, a versenyzőknek gratulál, és megkér mindenkit, aki ennek a fárasztó, de örömteli versenynek szervezője, alakítója, aktivistája volt, jöjjön fel a színpadra egy közös fotó erejéig. Örökítsük meg a stábot, amely nélkül nem jöhetett volna létre ez a fantasztikus verseny.
Kiderül, hogy a közönség szavazatai alapján a HERCULES OLYMPIA KÖZÖNSÉG DÍJASA: Varga Csaba. Jutalma 300.000 forint.

Ezzel ér véget a HERCULES OLYMPIA 2020. október 31-én, 22 óra magasságában. Az érmek, kupák megérdemelt helyükre kerültek, a versenyzők most eszegethetnek kicsit, a fények kihúnynak, a spártai hősök megpihennek. Hiszen mindenki győzött, mert a sport ilyen. Meddig tombol ez a vírus nem tudni, de a magyar testépítés hajója sikeresen tartja magát. A HERCULES OLYMPIA magyarországi kikötője jövőre újra Budapest.

Ne feledjétek 2021. május 22-én HERCULES OLYMPIA!
Mindenki a fedélzetre!

 

Ezüstös szépség

Lejárt

A világelső edző és fitneszmodell, ALEX SILVER-FAGAN a rövid edzésekről, tetkó tanácsokról és a szőke fürtök meglepő titkáról.

A pozitív (súly)emelő

Lejárt

Egyetlen lövés miatt GARRISON REDD többé nem tud járni, de ebből olyan erőt és motivációt merített, amely a súlyemelő világ tetejére repítette.

Izmok a filmvásznon 3

Lejárt

Folytatjuk hírességeket bemutató sorozatunkat, ahonnan megtudhatjátok, hogy ki, hogyan vált a mozivászon szuperhősévé. Heti sztárunk: GAL GADOT.

POWERCROSSBODY - VITAFLEX GP Power and Showdown Day - 2019. szeptember 28.

Lejárt

6 sportág. 600 versenyző. 2000 néző. 10 000 000 forint értékű összdíjazás. Az igazi sportteljesítményeket jutalmazni kell. Odafigyeléssel, méltó díjazással.

Küldetés teljesítve

Lejárt

Mr. Olympia 2019
Ismét új Olympiát avattak a 2019-es esztendőben és magyar versenyzők is képviselték szép hazánkat.

McGregor vs. Mayweather

Mayweather győzött, McGregor vesztett?

Lejárt

A küzdősportok világának két talán leginkább megosztó személyisége csapott össze a magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Kemény szópárbajok és hatalmas csinnadratta előzte meg a visszavonult veretlen boxoló és az MMA nagyágyú ökölvívó meccsét.

Jól jár, aki ma az időjárással dacolva bringára ül!

Lejárt

A borongós májusi nap ugyanis a Kerékpárosklub jóvoltából kellemes meglepetést tartogat a munkába, iskolába kerekezőknek.

Ezek voltak a FIBO POWER 2016 legforróbb pillanatai!

Lejárt

Lenyűgöző videóösszeállítás a világ legnagyobb fitnesz és bodybuilding kiállításáról az Olimp Sport Nutrition tolmácsolásában.

840 kilométert futottak a beteg gyerekekért

Lejárt

Lajkó Csaba ultrafutó, a Nutrend Team tagja a Bátor Tábor Élménykülönítményének jótékonysági futásáról számolt be nekünk.

Ezek voltak a 2016-os Arnold Classic Australia legjobb pillanatai!

Lejárt

Greene pózai megint elvitték a pálmát, és dögös csajokban sem volt hiány Melbourne-ben.

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.