2024. február 21.

piros 2021 03

Konditerem és fogyatékkal élők - rejtett kamerán rögzítették a reakciókat

Leesik az állad, ha meglátod, amit ezek az emberek a teremben!

3 terem, 3 társaság, 3 váratlan meglepetés. A rejtett kamerás kísérletet  a 2016-os riói nyári olimpián megrendezésre kerülő paralimpiai játékok figyelemfelhívó bevezetőjének szánták.

A kamerákon azokat a megdöbbent reakciókat igyekeztek rögzíteni, amelyeket a gyanútlan kondizók a megjelenő paralimpikonok teljesítménye láttán produkáltak. Az első terembe a törpe termetű Luciano Dantas erőemelő érkezik, akinek 120 kilós fekvenyomása láttán a nagydarab gyúrósok is fejet hajtanak. A másodikban Vicínius Rodrigez atléta, akinek bal térdtől lefelé hiányzik a lába, de olyan csúcsot állít fel a teremben, amivel a többiek nemigen tudnak lépést tartani, főleg úgy, hogy majdnem leesnek a padról, úgy bámulják (ez a videó legviccesebb része). A judózók közt pedig két sztereotípiát is sikerült agyoncsapni, ugyanis egy fehér bottal érkező nő, Lúcia Texeira (a londoni paralimpiai játékok ezüstérmese) leckézteti meg az elsápadt férfitömeget.

A kísérlet arra hívja fel a figyelmet, hogy zsigeri előítéleteink közel sem tévedhetetlenek, hiszen a legtöbbjük csak az ismeretlentől való félelmünkből fakad. Szóval újabb bizonyíték, hogy igaz a  mondás: ne ítélj elsőre! Ahogyan a videó bevezető szlogenje mondja: „Néha elég, ha egy kicsit közelebbről is megnézzük a dolgokat, és megváltozik a véleményünk!” 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.