A Muscle & Fitness legnagyobb hősei 2015-ből

Lássuk, kik azok, akikről példát vehettünk az elmúlt évben!

2015 a rekordok, meglepetések és élet-halál küzdelmek éve volt. Összegyűjtöttük azokat a motivációs ikonokat, akikről a Muscle & Fitnessben olvashattatok. Közülük Matt Klutka már nincs köztünk, de emléke és inspiráló szavai velünk maradnak.

miyazaki-bolt-pose.jpg

HIDEKICHI MIYAZAKI

Emlékeztek a 105 éves sprintrekorderre, aki kihívta Usian Boltot? A japán úriember 42,22 másodpercet futott százon, ami az ő korában egyszerűen példátlan, mégis elégedetlen volt eredményével, mert saját bevallása szerint lehetett volna még jobb kondiban. Megingathatatlan önérzete és kitartása mindig mosolyt csal az arcunkra. Éljen még soká Hidekichi Miyazaki!

CummingsSplit.jpg

C. J. CUMMINGS

Idén új csillag született az amerikai olimpiai súlyemelés egén. A 15 éves Cummings augusztusban hazájában állított fel sosem látott rekordot, amiről ha lemaradtál, itt bepótolhatod.

Collin-Clark.jpg

COLLIN CLARKE

A Down-szindrómás srácból lett testépítő idén indult élete első versenyén. Érdemes megnézned Jay Cutler reakcióját!

amputeebodybuilder_0.jpg

TATISANA KHVITSKO

A Csernobil-károsult Tatisana Khvitsko négy ujjal és lábak nélkül született, mégsem hagyja, hogy adottságai az útjába álljanak: rendületlenül emeli a vasat, hatalmas súlyokkal guggol, futja a maratonokat, és idén ő is elindult élete első testépítő versenyén. Tatisana történetét itt olvashatod.

don-pellmann-100-year-old-world-record.jpg

DON PELLMANN

És ismét egy fürge lábú szépkorú: Don Pellmann 100 évesn 5 világcsúcsot állított fel  az idei San Diego-i idősek olimpiáján.  A százéves bácsi halmozza az élvezeteket: magasug- és távolugrásban, százméteres futásban, súlylökésben és diszkoszvetésben is rekordot döntött. Le a kalappal!

matt-Klutka-workout-feature_0.jpg

MATT KLUTKA

2013. decembere óta Matt Klutka a simaizomból eredő rák egy ritka és makacs fajtájával, úgynevezett leiomyosarcomával küzdött, és idén augusztusban az orvosok csak néhány hetet jósoltak neki. Ennek ellenére a mindig jókedvet sugárzó Klutka nem adta fel sportos életmódját, továbbra is naponta járt edzeni, emelte a súlyokat, futott és snowboardozott. Klutka azóta eltávozott, a teljes történetet itt találod, az utolsó napokról itt olvashatsz. Dwayne Johnson úgy másfél hónappal ezelőtt telefonon is felhívta Mattet, mert lenyűgözte a férfi ereje és életvidámsága. A Szikla meghatódott.

DailyMailTransformation_0.jpg

LAURA PAYNE

A 32 éves nő többszörösen halmozott táplálkozási rendellenességgel küzdött, de beteges testkép-mániáját megpróbálta előnyére fordítani, és idén ő is részt vett élete első testépítőversenyén. Laura középiskolás kora óta szenved anorexiától, amit aztán annak rendje szerint a főiskolán a bulimia is követett. 2002-ben 37 kilósra fogyott, ekkor döntöttek úgy a szülei, hogy szakemberhez küldik. Kitartásának köszönhetően Laura mára családanya, aki napi 2000 kalóriát eszik, saját termet nyitott, ahol heti ötször edz. Testsúlya versenyen kívül 68, versenyszezonban pedig 56 kiló. A teljes sztorit itt találod!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary