Egészséges Receptek VI.

Mai recepttippünk egy egészséges vegán snack. Gyorsan megtudjuk csinálni a napi edzésünk előtt, vagy után. Lássuk a mai vegán szendvics finomságunkat!

SÜLT PADLIZSÁNOS-CSICSERIBORSÓKRÉMES SZENDVICS

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 teáskanál olívaolaj
30 g zsenge padlizsán
50 g csicseriborsó (konzerv)

1 roll (2 szelet) Forpro Protein Toast Roll
½ keményre főtt tojás
1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

1.Az olívaolajjal kikenünk egy kis serpenyőt, felhevítjük. Rátesszük a megmosott, félkarikára vágott padlizsánt, erős lángon átpirítjuk rajta. Felhasználásig papírtörlőre szedjük.
2.  A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, késes aprítóba szórjuk, a konzerv levét felfogjuk. A csicseriborsót kevés sóval és a konzerv levének folyamatos adagolásával krémesre törjük.
3.A kenyérszeletek belső oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Összeállítjuk a szendvicset: az egyik kenyérszeletet megkenjük a csicseriborsókrémmel, majd megpakoljuk a sült padlizsánnal és a felkarikázott tojással. Teszünk rá egy kevés csípős mexikói szószt, megszórjuk aprított petrezselyemmel, végül rátesszük a tetejére másik kenyérszeletet is.

Tálalási javaslat: 
Salátaleveleket, kígyóuborkát is tehetünk a szendvicsbe.

Tipp: 
Ha nem zsenge a padlizsán, felhasználás előtt sózzuk be! Ehhez vágjuk szeletekre, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 20 percet állni. Ezután alaposan öblítsük le folyó víz alatt, és töröljük szárazra.

Elkészítési idő: 15 perc 

Snack
Vegetáriánus

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 323 kcal
Fehérje 23,5 g 
Zsír 17,3 g
Szénhidrát 17,2 g
Rost 11,5 g