Hollywood méretes démonai a kulisszák mögött

A mondás, hogy „Ahová lépek, szörny terem” csak a Kevin Bacon-filmekre igaz. Valójában nagyon is kemény munka áll a karaktereknek irgalmatlan fizikumot kölcsönző színészek háta mögött.  

Korábban a filmvilág legkigyúrtabb rosszfiúival  jelentkeztünk, legutóbb pedig összegyűjtöttük rémálmaink túlméretezett pszichopatáit. És mert moziból sosem elég, úgy döntöttünk, ezúttal megnézzük, kik bújtak az irigylésre méltó fizikummal rendelkező karakterek bőrébe, és mit tettek azért, hogy formában maradjanak a forgatások alatt.

LUCAS EVANS – AZ ISMERETLEN DRAKULA

A film készítése során nemegyszer előfordult, hogy Evansnak tizennégy órán keresztül kellett helyt állnia a véreskezű Vlad Tepes fejedelem szerepében, úgyhogy nem csoda, hogy egy-egy maratoni forgatási nap végére tényleg bezombult. Aztán mégis felkelt a koporsóból, hogy a teremben gyűjtsön erőt a következő nap kihívásaihoz. Állítása szerint annyira hulla volt már, hogy nem bírt volna ki egy másfél órás edzést, ezért izomcsoportonként 45 perces szuperszetteket végzett.

Ami azonban még ennél is ijesztőbb, az a diétája. Nem kell rögtön vérivásra gondolni, de a szószok, krémek, kenyér és tészta teljes megvonása önmagában elég extrémnek hangzik, és Evans bevallása szerint rettentően unalmas is, de egyszerűen elkerülhetetlen volt ahhoz, hogy kellően alacsonyan tarthassa a testzsírját a szerephez.

AlcideHerveaux.jpg

JOE MANGANIELLO – TRUE BLOOD

A csajok kedvence, Manganiello, úgy tűnik, lassan megszerzi a „legszexibb vérfarkas” közönségdíját. A született gyúrós színész az álomtesthez vezető utat Evolution című edzéskönyvében részletezi: „Az edzésem “alapvetően a súlyzózásról és a tömegnövelésről szólt, de azért figyeltem arra is, hogy energikus és sportos maradjak.” Manganiello ennek érdekében a szabadsúlyos gyakorlatokat gépekkel és CrossFit-elemekkel kombinálta. Gyakran végez triszetteket egy-egy izomcsoport teljes kifárasztása érdekében.

Halloween2.jpg

TYLER MANE – HALLOWEEN (2007)

Rob Zombie mindig is nagyban játszott. Az általa rendezett 2007-es Halloween remake-ben rendezői elképzelése minden előbbinél hatalmasabb és félelmetesebb Michael Myerst teremtett, ezért választotta a szerepre a kétméteres és csaknem 110 kilós Mane-t.

A vicc az egészben csak annyi, hogy Mane-nek a szerep kedvéért éppenséggel fogynia kellett. Az egykori profi pankrátor a nehéz súlyokkal végzett gyakorlatokat köredzésekre cserélte: „Kardiózni kezdtem, és 10-15 kilós súlyoknál többel nem is nagyon dolgozom. 45-90 perces teljes testes edzésekre törekszem, lehetőleg szünet nélkül”

Hellboy.jpg

RON PERLMAN: HELLBOY, HELLBOY 2: AZ ARANYHADSEREG

A Hellboy klasszikus történetét, amelyben egy démon a saját megváltásáért küzd a természetétől fogva benne rejlő sötét erőkkel, tulajdonképpen Perlman alakítása teszi felejthetetlenné, aki ugyanígy megvívta a harcot saját maga ellen. 14 évesen jóval 100 kiló fölött volt, ezért az orvosok szükségmegoldásként drasztikus sómentes diétára fogták. Miután filmes karrierje hajnalán egyszer felfedezte magának a gyúrást, azóta sem hagyott fel jó szokásával.

A két Hellboy-film kedvéért heti 6 alkalommal végzett fekvőtámaszokból, felülésekből és szobabiciklis kardióból álló edzéseket, és a creators.com-on a diétájával kapcsolatban annyit mondott, hogy súlyok helyett inkább pizzaszeleteket emelget.  

Sabertooth.jpg

LIEV SCHREIBER: X_MEN KEZDETEK: FARKAS

Hugh Jackman legendás Farkasa Schreiber személyében méltó ellenfélre lelt, aki a a gonosz mutáns,  Victor szerepére 15 kiló izmot pakolt magára a 2009-es X-Men-filmben. Schreiber nem tartja magát megrögzött gyúrósnak, de Jackman sokat segített neki edzési és táplálkozási tippjeivel.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary