Minden idők legkigyúrtabb filmes rosszfiúi

Ezeknek az antihősöknek és főgonoszoknak nem csak a jellemük, de izmaik is félelmetesek!

 

bane-workout_main_0.jpg

BANE (A SÖTÉT LOVAG – FELEMELKEDÉS)

Az angol Tom Hardy filmes pályája során nem először fordult elő, hogy tetemes izomtömeget kellett magára pakolnia, de leginkább a 2012-es Batman-film Bane szerepére gyúrta ki magát. Az akkor 35 éves Hardy csaknem 14 kiló izmot halmozott föl, hogy szembeszálljon Batmannel.

Santoro.jpg

XERXES (300)

Aki látta, sosem felejti el, ahogyan a hős Leonidász maroknyi csapata élén utolsó csepp véréig harcolva a thermopylai csata végső küzdelmében látványosan kilövi Xerxes piercingjeit a 300 c. Frank-Miller adaptáció kultikus csúcsjelenetében? A188 cm magas brazil Rodrigo Santoro már az első filmben meggyőző izmokat villantott, és azóta az Erőnek erejével c. Schwarzenegger-film kedvéért további közel 20 kiló izmot pakolt fel, hogy a 300 2014-es előzmény-folytatásában (A birodalom hajnala) ismét a győzhetetlen perzsa uralkodó szerepében láthassuk.

Statham.jpg

DECKHARD SHAW (HALÁLOS IRAMBAN 7)

Jason Statham, a brutális brit általában inkább a kemény jófiút játssza, de azért a Halálos iramban 7 főgonoszaként is imádjuk. A harcművész és visszavonult műugró egy-egy szerep kedvéért úgy képes alakot váltani, ahogy más a ruháját cseréli. 10 kiló föl vagy le, nem lehet gond!

Bolo-Yeung.jpg

BOLO (A SÁRKÁNY KÖZBELÉP)

Bolo Yeung a kedvenc antihősünk a keleti harcművész-filmekből, akit A sárkány közbelép c. Bruce Lee-klasszikusban ismert meg a világ, és azóta a Véres játékban láthattunk Van Damme ellenfeleként. A hongkongi testépítő bajnok izmainak, harctudományának, és felejthetetlen arcmimikájának több mint 80 filmszerepet köszönhetett.

Mark-Wahlberg-Pain-Gain.jpg

DANIEL LUGO (PAIN & GAIN - IZOMAGYAK)

Hogyan is hiányzohatna a felsorolásból Az Oscar- és Golden Globe-jelölt Mark Wahlberg, aki az Izomagyakban A Szikla közreműködésével akar elrabolni egy üzletembert. Wahlberg csaknem 20 kilót „szedett föl”, hogy az önző és ambiciózus testépítő szerepét eljátszhassa.

Schreiber.jpg

SABRETOOTH (X-MEN KEZDETEK: FARKAS)

És jöjjön egy Marvel-rosszfiú! A sokoldalú Liev Schreibert CIA ügynöktől kezdve Johnson elnökig a legkülönfélébb szerepekben láthattunk már, leginkább azonban. Az X-Men Wolverine-filmben Hugh Jackman féltestvérét és halálos ellenségét alakítja, 14 kiló plusszal.

Foxx.jpg

ELEKTRO (A CSODÁLATOS PÓKEMBER 2.)

A Ray Charles címszerepéért Oscarral jutalmazott Jamie Foxx is sokszínű figura, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Pókember 2. részében a félelmetes Elektro karakterét is ugyanolyan hitelesen formálta meg.

carl-weathers-arms.jpg

APOLLO CREED (ROCKY I és II)

Amilyen nagy haverok lettek később, akkora ellenségek voltak az elején… A rettenthetetlen nehézsúlyú világbajnok Carl Weatherst a Rocky 1. és 2. részében még ellenségként láthattuk. Az egyszer biztos, hogy 185 centis magasságával és 95 kilójával Weathers méltó volt a „Master of Disaster” karakteréhez! Weathers végül az idők során annyira kigyúrta magát, hogy a negyedik részben már inkább hasonlított testépítőre mint bokszolóra!

Mr-T-biceps-feature.jpg

JAMES „CLUBBER” LANG (ROCKY III)

És még mindig Rocky. A harmadik részben (Hogan mellett) a nagyszájú Mr T. villantott méretes bicepszeket. A tarajos fukszkirály színész- és boksztudományán nem sokat kellett csiszolni a szerephez: már karrierje kezdetén lenyűgöző fizikummal rendelkezett.

Dave-Bautista-Mr-Hinx-Promo.jpg

MR. HINX (007 SPECTRE – A FANTOM VISSZATÉR)

Az ex-WWE bajnok Dave Bautista azon pankrátorsztárok csapatát erősíti, akik a ring után a filmvásznat is meghódították. Hibátlan fizikuma és A galaxis őrzőiben nyújtott meggyőző alakítása nemrég a legfrissebb Bond-filmbe is bejuttatta.

RockyVI_Dolph_0.jpg

IVAN DRAGO (ROCKY IV)

A Rocky IV castingján első körben úgy ítélték, túl magas a szerephez, de Dolph Lundgren addig kopogtatott, míg végül mégis sikerült Ivan Dragóként debütálnia. Technikája és fizikuma tökéletesítéséért a szerep kedvéért Lundgren legendásan sokat edzett és bokszolt. Ő maga így emlékszik vissza a felkészülés időszakára:

„Heti hat napot edzettünk. Reggel kb. egy óra súlyzózás, délután boksz. Egyik nap mellre és hátra, a másikon vállra, lábra és karra gyúrtam. Napi másfél órát bokszolunk, és gyakoroltuk a koreográfiát. És persze zsákoztam és hasaztam is.

Arnold-Young-Terminator_1.jpg

A TERMINÁTOR

Nagy mákja van az emberiségnek, hiszen Arnold T800-as Terminátor-karaktere végülis átállt a sötét oldalról, hogy mégis inkább a rosszfiúkat büntesse. Az eredeti film gonosz robotja szó szerint „mean machine”, alkut és kegyelmet nem ismerő halálgép. Arnold esetében éppen fordítva történt, mint az itt tárgyalt színészek többségével: filmszerepekre való alkalmasságát eleinte éppen hatalmas izomtömege miatt tartották valószínűtlennek, egészen a Conan, a barbárig…

 

Dwayne-'The-Rock'_Johnson-content.jpg

PAUL DOYLE (PAIN & GAIN - IZOMAGYAK)

A tréfamester Szikla főállású nevettető, akivel leginkább vígjátékokban találkozunk, az Izomagyakban viszont Mark Wahlberg oldalán félelmetes és hisztérikus kigyúrt bűnözőként is elég hiteles. Az immár 43 éves Dwayne Johnson a filmben egy frissen szabadult elítéltet alakít, aki kokainfüggőből vallásossá lett, és csatlakozik Wahlberg bandájához, hogy váltságdíj fejében elraboljanak egy vállalkozót (megtörtént eset alapján)