8 kegyetlen óriás a rémálmainkból

A jelmezes bulik időszakára való tekintettel összegyűjtöttük nektek - a teljesség igénye nélkül - kedvenc horrorfilmjeink legkigyúrtabb vérfagyasztó gyilkosait.

A most következő szörnyetegeknek nem csak mészárlási módszerei, de méretei is hátborzongatók. Ezek a túlméretezett fenevadak ugyanis brutális eszközeik mellett hatalmas fizikumukat használják rémálomba illő vérengzéseikhez. Felkészültél egy kis nosztalgiára?

Mike-Myers.jpg

1. MICHAEL MYERS – HALLOWEEN

Immáron harminc éve visszatérő lidércnyomás a Halloween-franchise csendes késelője: nagy, erős, és megállíthatatlan. A kifejezéstelen maszk mögött nem éppen a leggyorsabb akcióhős rejtőzik, de a nézése meg a járása kétségtelenül összetéveszthetetlen, függetlenül attól, hogy John Carpenter, Rick Rosenthal vagy éppen Rob Zombie jegyzi-e a filmet.

Leatherface.jpg

2. BŐRPOFA – A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES

A megtébolyodott kétajtós szekrény valószínűleg láncfűrész nélkül is lazán képes lett volna bárkit megcsonkítani, de nem bízta a véletlenre. Egy kis háttérinfó: tudtad, hogy Bőrpofát valójában Ed Geinről mintázták, akit sokan minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként tartanak számon, és aki Hitchcock Psychójában Norman Bates karakterének is ihletője volt? Sok vérszomjas kollégájához hasonlóan Bőrpofa is maszkot visel. Az ő kiegészítőjének különlegessége, hogy történetesen emberbőrből készült, és pompásan illett másik elmaradhatatlan kellékéhez, ami most bizonyára felbődült lelki füleidben.

Jason.jpg

3. JASON VOORHEES –PÉNTEK 13.

És egy kis sport: íme egy másik álarcos kedvenc, akiből a maszkja és kiváló reflexei alapján kiváló hokijátékos vált volna, ha egy iskolai táborban néhány tahó nem gondoskodott volna róla, hogy egész életében bosszút szomjazva egészen más karriert, és ütő helyett machetét válasszon. Enter Jason Voorhees.

Frankenstein-1.jpg

4. FRANKENSTEIN

Egy másik, az előbbinél jóval szívszorítóbb bosszútörténet a magányos modern Prométheusz, azaz Victor Frankenstein kémikus szörnyszülött teremtményének tragikus sorsa Mary Shelley regényében, majd természetesen számos egyéb változatban, opera, színmű, musical, képregény, rádiójáték és film formáját öltve. Az ifjú tudós kísérletező kedvében az elektromosság csodáját használva holtak testrészeiből összefércelt mozgó és érző lényt alkot. Az ártaltan lény, akár Ollókezű Edward, igyekszik kivételes fizikumát az emberiség javára, de rémisztő külseje miatt bujkálni kényszerül, és mikor mégis felfedi magát, megaláztatások sorát kell elviselnie… de a befejezést illetően a regény és az adaptációk a történet hangsúlyait és befejezését illetően jelentősen eltérnek, úgyhogy nem spoilerezünk. Nézd meg, olvasd el, szép és fontos történet! (A képen az eredeti és hamisíthatatlan Boris Karloff az 1931-es filmből.)

victor-crowley.jpg

5. VICTOR CROWLEY – A BALTA

És egy igazi mocsári szörny New Orleansból, hatalmas izmokkal, kék overallban, emberfeletti erővel és, valljuk be, kissé csekély értelemmel. Victor Crowleynak szintén deformált külseje miatt kellett bűnhődnie, és (az előzőek többségéhez hasonlóan) ő is olyan sorozatgyilkos, aki szörnyű tettei ellenére mégis ébreszt némi együttérzést, főleg, ha megtudod, miért éppen baltát használ…

Creeper.jpg

6. JEEPERS CREEPERS – AKI BÚJT, AKI NEM

Nesze neked, tömegnövelés. 2 méteres magasságával és 160 kilójával a Creeper a horrorvilág valódi nehézsúlyúja, aki rettegésben tartja az utazókat. Szerencséjére, és Florida polgáraiéra, az emberevő démonnak csak 23 évente kell gondoskodnia tápanyag-utánpótlásról, de akkor aztán nagyon. Mivel már nem mai darab, a tökéletes regeneráció érdekében változatos étrendet kell követnie, ezért diétájában a legkülönfélébb emberi testrészek szerepelnek. És újabb értékes információ-morzsa: a film producerei között, hogy, hogy nem, maga Coppola is szerepel.

Pyramid-head.jpg

7. PIRAMISFEJ - SILENT HILL 2

A Vörös Piramis lény, más néven Piramisfej maszkja talán a legfurcsább alakú. A Silent Hill néma kísértete amilyen csendes, olyan hatalmas. Hol puszta kézzel, hol hóhérkéssel szedi ízekre ellenfeleit.

Kathi_horror.JPG

+ 1: ÉS A LEGSZÖRNYŰBB RÉMÁLMOD: KATHI BÉLA - MECCA GYM

Reméljük, tiszta a lelkiismereted...

Olvass tovább! Nézd meg, kik alakították a filmvilág legkigyúrtabb rosszfiúit!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary