Trendi
Egészséges receptek
Téli egytálételek: chilis bab quinoával
Fehérjedús pikáns finomság az inkák aranyával!
Hozzávalók (6 személyre):
- 20 dkg nyers quinoa
- 2 doboz vörös vesebabkonzerv
- 2 doboz konzervparadicsom
- fél liter víz
- 1 közepes hagyma apróra kockázva
- 1 zöldpaprika apróra vágva
- 1 (vagy ízlés szerint több) jalapeño kimagozva, felkockázva
- 1 babérlevél
- 2 evőkanál darabolt szárított paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- ½ leveskocka
- 1 evőkanál lime- vagy citromlé
- 1 evőkanál méz
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál szárított oregano
- 1 teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd zúzott fokhagyma)
- 1 teáskanál őrölt chipotle
- 1 teáskanál paprika
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt feketebors
Elkészítése:
1. Mindent dobj a kuktába / slow cookerbe vagy egy fedeles jénai tálban / agyagedényben a sütőbe.
2. Süsd alacsonyabb hőfokon a kuktában vagy slow cookerben 8-10 órán keresztül (vagy 150-180 fokos sütőben 3-4 órán keresztül).
3. Tálalás előtt keverd össze az egészet.
1 adag tápértéke: 316 kalória, 13 g fehérje, 54 g szénhidrát, 7 g zsír, 1 g telített zsír.
Ízlett? Mit szólsz egy quinoás burrito tálhoz?
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary