Egészséges receptek
Quinoás burrito tál
Kincset érő izomépítő egytálétel az inkák ősi aranyából!
A hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő quinoa dél-amerikai gabonaféle, amit gyakran az inkák aranyaként emlegetnek. Maguk a kecsuák szent gabonaként tisztelték, és a Magok Anyjának nevezték el. Nem csoda, hiszen az egyik legtáplálóbb, legtöbb ásványi anyagot tartalmazó gabonaféle. Ebben a verzióban pillanatok alatt akár a mikróban is elkészítheted!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 10 dkg quinoa (leöblítve)
- 1 bögre víz
- fekete bab (konzerv)
- felkockázott paradicsom
- kukorica (konzerv)
- zsírszegény cheddar sajt
- egy nagy kanál zsírszegény joghurt
ELKÉSZÍTÉSE:
10 dkg quinoát jól öblíts át, egy mikrózható tálban öntsd nyakon egy bögre vízzel, takard le, és öt percre tedd a mikróba (ezalatt kb. a víz felét felszívja). Keverd meg, és tedd vissza még két percre (vagy picit többre, attól függ, milyen erősségű), amíg a vizet teljesen felszívja, majd oszd két részre. Zúdíts rájuk egy konzerv fekete babot, kukoricát, felkockázott paradicsomot, cheddar sajtot, és egy nagy kanál zsírszegény joghurtot. Olívabogyóval, spenóttal, fetasajttal és balzsamecettel a mediterrán verziót is könnyű szerrel elkészítheted. Bízd a fantáziádra! A lehetőségek száma végtelen!