Nyári Receptek II.

Folytatjuk nyári receptjeink bemutatását. A mostani receptünk egy valódi egészség bomba, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Következzen most egy igazi nyári finomság!

CSIRKÉS-PADLIZSÁNOS TÉSZTA

Hozzávalók 1 adaghoz:

60 g Forpro High Protein Pasta Quadretti
100 g zsenge padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
5-6 karika csilipaprika
1 gerezd fokhagyma

4 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Taco Sauce 
1 doboz Forpro Carb Control Chicken Breast Fillet in own Sauce
30 g savanyított bébikukorica 
bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tésztát körülbelül tízszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe tesszük, és óvatosan keverve, 8-11 perc alatt puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük.
2.  A megmosott padlizsánt kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rátesszük a zöldséget, átpirítjuk a csilivel együtt, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát is, és megsózzuk. Addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
3.  Hozzákeverjük a taco szószt, a lecsepegtetett, villával kisebb darabokra tört csirkét, a tésztát és a feldarabolt bébikukoricát, jól összekeverjük.
4. A tésztát bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tálalási javaslat: 
Kevés zsírszegény sajtot is reszelhetünk a tészta tetejére.

Tipp: 
Ha nem zsenge a padlizsán, felhasználás előtt sózzuk be! Ehhez vágjuk szeletekre, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 20 percet állni. Ezután alaposan öblítsük le folyó víz alatt, és töröljük szárazra.

Elkészítési idő: 20 perc 

Főétkezés
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 484 kcal 
Fehérje 49,9 g 
Zsír 13.7 g 
Szénhidrát 32,5 g 
Rost 17,4 g