Nyári Receptek I.

Ezzel az új nyárias receptekből álló blog sorozattal szeretnénk kedveskedni minden olvasónknak a nyár folyamán. Elhozzuk nektek az egészséges, gyorsan, és könnyedén elkészíthető finom ételeket.
Vágjunk is bele!

SALÁTA TACO LAZACCAL ÉS EZERSZIGET ÖNTETTEL

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 g szívsaláta
1/2 doboz Forpro Carb Control Salmon In Own Sauce
fél avokádó (kb. 45 g tisztított súly)
50 g koktélparadicsom
30 g retek
10 g újhagyma
2-3 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie 1000 Island Dressing
só 

Elkészítés:

1. A szívsalátát megmossuk, a nagyobb levelekből 5 darabot félreteszünk. A többi salátalevelet felcsíkozzuk.
2.  A lazacot lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott salátaleveleket, a megtisztított, felkockázott avokádót, a megmosott, kis kockákra vágott koktélparadicsomot és retket és a felkarikázott újhagymát. Összekeverjük az ezersziget öntettel és kevés sóval.
3. A keveréket a félretett szívsaláta tacókba kanalazzuk, tálalás előtt ízlés szerint meglocsolhatjuk egy kevés frissen facsart citromlével. 

Tálalási javaslat: 
Feldobhatjuk egy kevés zsírszegény reszelt sajttal a tacókat. 

Tipp: 
A hagyományos taco nyugodtan helyettesíthető szívsalátalevelekkel, így jóval kalóriaszegényebb lesz a snackünk. Annak pedig, hogy mivel töltjük meg, csak a fantáziánk és ízlésünk szabhat határt. 

Elkészítési idő: 10 perc 

Ketogén
Gluténmentes
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 293 kcal 
Fehérje 14,6 g 
Zsír 21 g 
Szénhidrát 7,3 g 
Rost 9,8 g