MÁRTOGASS!

Ez a csirkés és lazacos mártogatós jó alternatíva lehet nyáron is. Hidegen kiváló..., válassz hozzá valamilyen zöldséget, amivel jól lehet "tunkolni". A barátaid biztos, hogy elkérik majd a receptet!

CSIRKÉS MÁRTOGATÓS

Hozzávalók 4 személyre:

285 g kicsontozott, lebőrözött csirkemell grillezve és apró darabokra vágva
½ tk. zúzott fokhagyma
1 tk. apróra vágott hagyma
1 tk. apróra vágott piros kaliforniai paprika
1 tk. apróra vágott zöld kaliforniai paprika 
1 tk. apróra vágott friss koriander
5 ek. zsírszegény majonéz
3 csipet tengeri só
1 csipet feketebors
2 csipet pirospaprika

1. Egy tálban forgasd össze a hozzávalókat, kivéve a pirospaprikát. Tedd egy tálaló tálba és hintsd meg a paprikával. Fogyasztás előtt hagyd fél órát pihenni.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
149 kalória,23 g fehérje,3 g szénhidrát, 5 g zsír

 

LAZACOS MÁRTOGATÓS

Hozzávalók 4 személyre:

225 g zsírszegény krémsajt (szobahőmérsékleten)
¼ csésze zsírmentes tejföl 
1 citrom leve
225 g füstölt lacaz, kis darabokra vágva
2 szilvaparadicsom, apróra darabolva
2 csipet feketebors
2 ek. apróra vágott metélőhagyma 
1 ek. apróra vágott kapor

1. Egy tálban keverd el a tejfölt, krémsajtot és a citromlevet. 
2. Keverd össze az összes hozzávalót, kivéve 1 ek. metélőhagymát és a kaprot. Öntsd egy tálba és szórd rá a maradék metélőhagymát és kaprot. Fogyasztás előtt hagyd pihenni fél órán át.

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
241 kalória, 18 g fehérje,9 g szénhidrát, 15 g zsír