Győzd le önmagad! - Sajátsúlyos köredzés

Ha katonás kiképzésre vágysz, súlyok és gépek nélkül is kemény próba elé állíthatod a tested!

Hely és felszerelés szűkében a köredzés logikus megoldásnak hangzik. A most következő verziót pedig gyakorlatilag „egy helyben” végezheted. A legtöbb sajátsúlyos edzés hátránya, hogy húzódzkodásra alkalmas rúd hiányában a hátad nemigen tudod edzeni. Most ezt a problémát hidaljuk át Tim Ferriss fitneszguru  “blurpee,” gyakorlatával, amely széles terpeszben a válladat is keményen megdolgozza!

HOGYAN VÉGEZD?

Az alábbi gyakorlatokat köredzés formájában végezd, köztük 60 másodperces szünetekkel. 30 másodperc alatt végezz annyi ismétlést, amennyit csak bírsz, lehetőleg minden körnél egyre többet. Ha szükségét érzed, pihenj, olyan rövid ideig, amennyire csak bírod. Csinálj 5–8 kört. A fekvőtámaszoknál minden egyes körnél változtass a kéztartáson.  

AZ EDZÉS MENETE

Guggolás saját testsúllyal

Állj vállszéles terpeszben, és ereszkedj le, mintha a földre akarnál ülni. A sarkadra támaszkodva emelkedj fel.

Szűk és széles fogású fekvőtámasz

Vállszélesnél szűkebb, majd szélesebb kartámasszal felváltva végezd.

További fekvőtámasz-variációkért nézd meg street workoutos videónkat!

Combhajlítás törölközővel

Hanyatt fekve talpad alá helyezz egy törölközőt vagy bármit, amivel csúszkálni tudsz. A törzsedet mereven tartva a sarkad hátsó combod megfeszítésével kezdd magad felé húzni, megemelve a csípőd, majd csússz vissza.

Hasprés térdemeléssel

Hanyatt fekve végezz hasprést miközben a térded a mellkasod felé húzod., majd törzsed leeresztésével egy időben nyújtsd ki a lábad.

Blurpee

Guggolásból ugorj fekvőtámaszba széles terpesszel, majd ugorj még egyet úgy, hogy a két lában kívül a tenyered mellé érkezzen. Végül innen ugorj vissza állásba.

További saját testsúlyos gyakorlatokért nézd meg videónkat, vagy olvass tovább itt és itt!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary