3 Kettlebell gyakorlat az igazán kidolgozott izmokért

Izmosodj még hatékonyabban ezzel a három különleges kettlebell fogással!

A legtöbben, akik edzés közben valaha is felkaptak egy kettlebell-t, biztos megtanulták, hogy kell helyesen kivitelezni az egyik alapgyakorlatot, a lendítést. Onnantól kezdve vélhetően beépítették edzéstervükbe a felrántást, a szakítást, és talán még a török felállást is. Ám a tudás legtöbbször itt véget is ér, és vele együtt a kettlebell edzés előnyei is. Ne szabj gátat a fejlődésednek, inkább vess be mindent a nagyobb izomtömeg megszerzése érdekében, és próbáld ki ezt a 3 különleges kettlebell gyakorlatot!

Mindegyik gyakorlatból ugyanannyi ismétlést végezz mindkét oldalra. Ne feledd, hogy a kettlebell egy speciális eszköz abból a szempontból is, hogy például egy rúddal ellentétben ez teljesen aszimmetrikus. Így hát minél több olyan kettlebell gyakorlatsort csempészel bele az edzéstervedbe, ami kihívás elé állítja izomzatod,  annál látványosabb lesz a fejlődésed!

A gyakorlatok

Gladiátor nyomás

Vegyél fel egy oldalsó statikus tartást, bal kezeddel, vagy könyököddel a talajnak támaszkodva, míg  jobb lábad a levegőben van, bal válladtól kiindulva pedig told fel a kettlebellt a plafon felé.

„Anyhow”

Tarts mindkét kezedben egy-egy kettlebell-t, majd a jobb kezedben lévőt told fel magasan fej fölé, míg a bal oldalival érintsd meg a talajt, úgy, hogy közben mélyre guggolsz! Ezek után állj fel, emeld fel a bal kezedben lévő bell-t is vállmagasságig, majd onnan fel a plafon felé!

Óriáslépés fej fölé tartással

Szoríts össze két kettlebell-t a fejed fölött, miközben óriáslépésekkel haladsz előre. Ügyelj arra, hogy a hátul lévő térded minden egyes lépésnél érintse a talajt! A gyakorlat közben végig tartsd megfeszítve törzsizmaidat, és figyelj rá, hogy a könyököd kifelé nézzen!