Finomra hangolva: 50 Cent edzésterve

http://sport8.hu/futopadLesd el, és próbáld ki, milyen teljes testes edzéstervvel tartja magát csúcsformában a hiphopmogul!

 

A következőkben a rapper egy átlagos edzéstervét mutatjuk be, amelyet a sztár edzője, a Muscle & Fitness tanácsadója, Jay Cardiello tervezett. „Az egyik legnagyobb kihívás eben a szakmában az, két-három órás koncerteket kell végigugrálni a színpadon.  Ez irtózatosan megterhelő, és leszívja az energiákat.” Ahhoz, hogy 50 Cent csúcsformája mellett a megfelelő állóképességet, valamint szív- és érrendszeri üzembiztosságot elérje, az edzésben jelentős szerepet kapnak a szuperszettek, a fekvenyomásokat például minden esetben 10 fekvőtámasz követi.

KREATIVITÁS

50 Cent programjában a súlyok mellett a zsákpüfölés és kötelezés is sokat nyom a latban, hiszen hatékonyan fejlesztik a szervezet alkalmazkodó képességét.  A turné számos tengeren túli állomásán nem állrendelkezésre edzőterem, jó esetben akad egy futópad. Megtanulta, hogy a legkülönfélébb környezetekben is feltalálja magát: azzal edz, ami a keze ügyébe kerül.

TOLÓDZKODÁSOK

Két mell szuperszettet követően  a rapper más testrészekkel folytatja az edzést, de az edzés végére visszatér 4 x 15 tolódzkodás erejéig. „Ha a hotelben nincs edzőterem, nehezített fekvőtámaszokkal pótolja.”

LÁBEMELÉSEK

Annak érdekében, hogy törzsizmait minden lehetséges irányból támadja, 50 Cent lábemeléseket végez mindkét oldalra, és természetesen középre is. Amikor úgy érzi, fogytán az ereje, nem hagyja abba, inkább térdemelésekkel folytatja bukásig.

FEGYELEM

Bármilyen állásból végzett felsőtest-gyakorlatnál lényeges, hogy fegyelmezetten, koncentráltan végezzük. Ha az oldalemelésekhez hasonló mozdulatoknál megfeszíted has- és törzsizmaidat, nem csak a gerinced óvod, de plusz munkát is végzel, ami még hatékonyabban segít hozzá a kockákhoz.

50 CENT EDZÉSTERVE

1/A gyakorlat: 4 szett fekvenyomás rúddal, 12, 10, 10, majd 8 ismétléssel

szuperszettben ezzel:

1/B gyakorlat: 4 x 10 fekvőtámasz, 30 mp szünetekkel

2/A gyakorlat: 4 x 10 fekvenyomás ferde padon

 szuperszettben ezzel:

2/B gyakorlat: 4 x 10 fekvőtámasz, 30 mp szünetekkel

3. gyakorlat: 3 x 2 perc ugrókötelezés, 30 mp szünetekkel

4. gyakorlat: 4 x 3 perc zsákolás nehéz homokzsákkal, 30 mp szünetekkel

5. gyakorlat: 4 x 15 oldalemelés egykezes súlyzókkal, 30 mp szünetekkel

6. gyakorlat: 3 x 10 lábemelés, 30 mp szünetekkel*

 *10 ismétlés előre emeléssel, majd 10 jobbra, és 10 balra.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

Ha nálad nem akad futópad: http://sport8.hu/futopad