Olimpia és harcművészet: UTE Taekwondo!

Az Olimp TV stábja a népszerű koreai küzdősport újpesti csapatának látványos edzésén járt.

A 2005 óta létező UTE Taekwondo klub mára az olimpiai sportág és harcművészet legeredményesebb hazai letéteményesévé, valóságos nagyhatalmává vált. A Takewondo koreai eredetű harcművészet, full kontakt és KO-szabályrendszerrel. A szó maga koreaiul a lábbal és kézzel küzdés művészetét jelenti. A klubban oktatott elemei között önvédelem, formagyakorlatok, törés- valamint, zenés és extrém technikák is szerepelnek, és olimpiai sportág lévén nagy hangsúlyt kap a védőfelszerelés.

Choi Hong Hi tábornok, a taekwondo legendás alapítója az 1950-es évek közepére létrehozta tudományos elvekre, a koreai szellemiségre és különleges lábtechnikákra épülő, új kihívást jelentő harcművészetét, amely először a hadseregben került bevezetésre. A taekwondónak két fő vezető világszervezete ismert: az International Taekwon-do Federation (ITF) és a World Taekwondo Federation (WTF).

A sportdiplomácia úgy alakította, hogy az utóbbi irányzat került be az Olimpiák hivatalos programjába. A WTF Taekwondo először bemutató sportágként az 1988-as szöuli olimpián debütált.

1989-ben alakult meg az első magyar WTF Taekwondo klub Magyarországon, és ekkor indult először magyar csapat WTF világbajnokságon.

Bővebb info, edzések: http://ute-taekwondo.hu/
A videót készítette: http://videogyar.hu

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary