Trendi
Egészséges receptek
Hardcore proteinbomba: marharagu édeburgonyás zöldségágyon

...hogy a hidegben se maradj energia nélkül!
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 közepes fej felkockázott vöröshagyma
- 2 közepes, hámozott édesburgonya, 4-5 centis darabokra vágva
- 2 közepes sárgarépa, felkarikázva
- 2 közepes fehérrépa, felkarikázva
- 1,5 kg felkockázott marhafarő, hátszín vagy vesepecsenye
- só ízlés szerint
- frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 3 ek. liszt
- fél liter natúr paradicsomszósz
- 6 ek. barnacukor
- 2 tk. chilipor
- 1 tk. őrölt kömény
- 1-2 ek. mustár
Elkészítése:
- A hagymát, édesburgonyát, répát, fehérrépát tedd egy tepsibe vagy jénaiba.
- A marhát alaposan dörzsöld be a sóval és a sóval, majd hempergesd a lisztbe.
- Tedd a húst a zöldségek tetejére.
- Egy közepes tálban alaposan keverd össze a paradicsomszószt, a barnacukrot, csiliport, köményt és mustárt.
- Az elkészült szószt öntsd a marhára.
- Takard le, és 80 fokra melegített sütőben süsd 2,5-3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
Egy adag tápértéke: 266 kalória, 18 g fehérje, 24 g szénhidrát, 12 g zsír, 1 g telített zsír.
Kíváncsi vagy, hogyan kell édesburgonyából palacsintát készíteni? Katt ide!
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary