Trendi
Egészséges receptek
Pároljunk: ázsiai tengeri sügér

Nem csak ízletes, de proteinben is gazdag ez a nagyszerű halétel
Az ételben lévő zöldségek nem csak a glikogén szinted fenntartásában segítenek, hanem az izomgörcsök megelőzését is szolgálják.
Ázsiai párolt tengeri sügér négy személyre:
- 180 ml szaké
- 2 evőkanál friss darált gyömbér
- 2 közepes nagyságú cukkini
- 2 közepes nagyságú sárgatök
- 2 közepes nagyságú répa
- egy löttyintésnyi szűz olívaolaj
- 4 darab ázsiai (fekete) tengeri sügér filé
- ízlés szerint só és fehérbors
- fél bögre csirke vagy zöldségleves
Elkészítése:
- Egy serpenyőben keverd össze a szakét és a gyömbért. Állíts be alacsony-közepes hőfokot és fedd le.
- Vágd fel a cukkinit, a tököt és a répát hosszában úgy, hogy körülbelül 1 mm széles csíkokat kapjál. Ha jól csináltad, akkor spagetti-szerű szálaid lesznek. A répa csíkokat tegyed félre.
- Közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt és az olívaolajon 1 percig pirítsd a répát.
- Ízesítsd a halat sóval és borssal, majd rakd bele a gyömbéres serpenyőbe, így párold a filéket 10-12 percig, amíg meg nem keményednek.
- Öntsd a levest a répához és forrald fel, majd vedd lejjebb a lángot.
- Add hozzá a répához a cukkinit és a tököt, ízesítsd sóval és borssal majd fedd le. Lassú tűzön párold puhára a zöldségeket, de vigyázz, a spagetti alakjukat tartsák meg, ne főzd túl őket.
- Most már mindent levehetsz a tűzről. Rendezd el a zöldségeket egy tányéron, rakd rá a filéket és már tálalhatod is.
Protein: 30 gramm, zsír: 4 gramm, szénhidrát: 30 gramm, kalória: 320