Egészséges receptek
Roston lazac köménnyel és édesburgonyával

Egyszerűen nem tudjuk megunni a lazacot ! A kömény segítségével pedig percek alatt igazán egzotikus fogást varázsolhatunk belőle.
A kömény ugyanis köztudottan egy intenzív, kissé borsos ízvilágú fűszer, így önmagában is elegendő ahhoz, hogy egy izgalmas lazac-variációt alkossunk. Az édesburgonya pedig a köretek koronázatlan királya, hiszen roppant gazdag fehérjében, egészséges zsírokban és hasznos összetett szénhidrátokban egyaránt. Ha gondolod a köretet tovább turbózhatod némi párolt spenótlevél hozzáadásával.
Tudtad? A kömény hatására testhőmérsékletünk megemelkedik, felpörög az anyagcserénk, és fokozódik a zsírégetés.
Roston lazac köménnyel és édesburgonyával
hozzávalók 1 főre
- kb. 250 gramm lazacfilé
- 0,5 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál sózott vaj
- 1 csipetnyi bors
- 1 csipetnyi só
- 1 db közepes méretű édesburgonya kockákra vágva
Elkészítési mód
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Ezután kenj ki egy közepes méretű tepsit a sózott vajjal, a lazacfilét pedig dörzsöld át a köménnyel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
2. Helyezd a kockákra vágott édesburgonyát a tepsi aljára, majd tedd rá a lazacot is a bőrével lefelé. Süsd őket körülbelül 20 percig, és egyből tálalhatod is!
Egy adag tápanyagtartalma:
510 kalória, 47 gramm fehérje, 24 gramm szénhidrát, 26 gramm zsír