Ízletes magkeverék

Ne aggódj, nem kell órákon át egy erdőben bolyonganod a hasznos olajos magvak begyűjtése céljából. Tudunk egy egyszerűbb módot is a fehérje dús és egészséges zsírokban is gazdag magvak beszerzésére, amik remekül csillapítják a hirtelen rád törő éhséget, és távol tartanak az egészségtelen rágcsálni valóktól.

A natúr pattogatott kukorica sem véletlen kapott helyet a receptben, hiszen remek antioxidáns, és élelmi rostforrás is egyben. Bár, a mozikban kapható vajas verziója valódi kalóriabomba, a natúr popcorn bizonyítottan olyan antioxidánsokat tartalmaz, amik egyes zöldségekben és gyümölcsökben is megtalálhatóak.

Hozzávalók
6 főre

  • 400 gramm natúr pattogatott kukorica
  • 50 gramm pörkölt sótlan mandula
  • 50 gramm pörkölt sótlan kesudió
  • 25 gramm hántolt sótlan tökmag
  • kb 100 gramm szárított marhahús csemege (készen kapható)

Elkészítési mód

Egyszerűen csak öntsd össze a hozzávalókat egy nagy tálban, és alaposan rázd őket fel, hogy jól összekeveredjenek. Ilyen egyszerű!

Adagonként tartalmaz:

311 kalória, 15 gramm fehérje, 30 gramm szénhidrát, 16 gramm zsír

A kalóriatartalom nagy részéért a szárított marhahús csemege a felelős, ami körülbelül 250 kalóriát tartalmaz. Ügyelj arra, hogy a köztes étkezéseid maximum 300 kalóriát tartalmazzanak, mert e fölött a mennyiség fölött az elfogyasztott adag már főétkezésnek számít.