Trendi
Egészséges receptek
Ázsiai ihletésű szezámos tonhalsaláta
Gyors, egyszerű és roppant kevés kalóriát tartalmaz! Kell ennél több?
A Séf tippjei
- a friss és helyben termesztett zöldségek jóval gazdagabbak a különféle tápanyagokban és nem utolsósorban finomabbak is
- a kínai kelt érdemes előre elkészíteni, vágd őket vékony, hosszú csíkokra, majd tedd be őket a fagyasztóba, amíg a salátád többi része el nem készül
- A tonhalat viszont ne vedd meg előre, csak az elkészítés napján szerezd be. Ha nem vagy oda a tonhalért, helyettesítheted bármilyen más halfajtával is.
Tonhalsaláta szezámmagos kéregben
Hozzávalók:
- 170 gramm tonhal
- tengeri só, ízlés szerint
- 30 gramm szezámmag
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 kisebb fej hosszú csíkokra vágott kínai kel
- 1 csokor vízitorma
- 1 kisebb narancs, vagy mandarin
- 100 gramm gesztenye
- fél csokor koriander
- 100 gramm előre csomagolt kínai wonton tészta, vagy üvegtészta
- 1 csokor apróra vágott mogyoróhagyma, vagy metélőhagyma
- 50 ml ázsiai szezám dresszing
Elkészítési mód
- Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt magas hőfok felett
- A nyert tonhalat sózd meg, majd borítsd be a szezámmaggal. Ez képezi majd a kérgét.
- Öntsd a szezámolajat a már forró serpenyőbe és hirtelen süsd meg a tonhal mindkét oldalát, úgy, hogy csak a szezámkéreg piruljon meg, a hal maradjon nyers. Ha elkészült, tedd félre egy papírtörlőre, ami segít felszívni a felesleges olajat.
- Egy nagy tálban keverd össze a kínai kelt, a tormát, a gesztenyét, a narancsot, a koriandert, a woton tésztát, és az apróra vágott hagymát, majd öntözd meg a dresszinggel.
- Ezután szeleteld fel vékonyan a tonhalat és ízlésesen tedd a saláta közepére.
Összesen:
284 kalória, 12 gramm fehérje, 18 gramm zsír, 18 gramm szénhidrát