Egészséges receptek
15 perces recept: Édes izom

Ennek az ínycsiklandozó, fehérjében és hasznos szénhidrátokban gazdag palacsintának alapja az édesburgonya. Elkészítése villámgyors és roppant egyszerű, de vigyázz! Függőséget okoz!
Fitt tipp: Ha nem aggódsz annyira a zsír miatt, süsd a palacsintákat kevéske kókuszzsírban a zsírmentes olajspray helyett. A zsír ugyanis segíti az édesburgonyában található béta-karotin hatékonyabb felszívódását is!
Édesburgonya palacsinták
1 főre
Hozzávalók:
1 db közepes méretű édesburgonya
1 nagy tojás
4 tojásfehérje
1 marék zabpehely
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
0,5 doboz zsírszegény natúr joghurt (kb. 100 gramm)
pár szem szeletekre vágott eper
1 marék kék áfonya
Elkészítési mód
- Dobd be az édesburgonyát a mikrohullámú sütőbe, amíg meg nem puhul. Ezután hagyd kicsit kihűlni, majd egy késsel távolítsd el a héját
- A zabpelyhet turmixold össze, hogy por állagú legyen, majd tedd félre egy tálkában. Ezután turmixold kicsit össze a meghámozott édesburgonyát is, amíg pépes nem lesz. Keverd össze a por állagú zabpehellyel, majd keverd hozzá a tojást, a tojásfehérjéket, a vanília kivonatot, a fahéjat és végül a joghurtot is.
- Melegítsd fel a serpenyőt közepes hőfokon, majd oszlasd el benne a palacsintatészta felét, és süsd 1-2 percig. Ezután fordítsd meg és a másik felét is süsd körülbelül fél percig. Ismételd ezt addig, amíg el nem készülnek a palacsinták, a tetejüket pedig bolondítsd meg az eperrel és a kék áfonyával!
Összesen:
491 kalória
32 gramm fehérje
9 gramm zsír
74 gramm szénhidrát