Egészséges receptek
15 perc alatt: Fehérjében gazdag tészta

A hagyományos, búzadarából készült paszta sajnos tiltólistás, hiszen a benne található feldolgozott szénhidrátok alattomosan csak arra várnak, hogy plusz kilók és centik formájában rárakódjanak az így is kényes deréktáji szakaszodra.
Ennek kiküszöbölésére ideális a quinoa, ami egy kifejezetten egészséges és gluténmentes alternatívája a búzának (lényegében egyfajta mag), ami szerencsére tészta alakban is beszerezhető és fehérjében is. valamint rostokban is roppant gazdag. Ha a quinoa alapú olaszos tésztádat egy kis sovány marhahússal dobod fel, akkor egyből egy magas fehérje, és közepes zsírtartalmú fogást varázsolsz magadnak, ami minden keményen edzőre hasznos izomtömeget pakol.
Gyorstipp
A quinoa remek alternatívája a gabonaféléknek is! Főzd meg, majd turbózd fel a kedvenc gyümölcseiddel, és olajos magvakkal, és máris kész az egészséges, fehérje dús reggeli!
Fehérjében gazdag tészta 15 perc alatt
Hozzávalók egy főre:
- körülbelül 50 gramm paradicsompüré (konzerves)
- 100 gramm darált marhahús (maximum 10% zsírtartalommal)
- só, ízlés szerint
- kb 150 gramm quinoa alapú tészta
- egy csipet babérlevél
Elkészítés:
- A paradicsompürét tedd fel főni egy lábasba magas hőfokon. Amikor már forrni kezd, add hozzá a darált marhahúst, és kevergesd őket legalább 2 percig. Ezután állítsd alacsonyarra a hőfokot és párold őket tovább.
- Egy másik lábasban tegyél fel forrni 2 bögrényi vizet, a forrásban lévő vízhez pedig adj egy csipetnyi sót
- A forrásban lévő vízbe tedd bele a quinoa alapú tésztát, és keverd össze
- Amikor a tészta már „al dente”, vedd le a tűzről, szűrd le és add hozzá a paradicsomos húsos ragút. Végül bolondítsd meg a bazsalikom levelekkel és tálald.
Összesen: 848 kalória, 44 gramm fehérje, 13 gramm zsír, 132 gramm szénhidrát