Halloween - Egészséges Receptek XVII.

 

Halloweeni különleges receptel jelentkezünk. Egy rémisztően finom és, látványos főétel elkészítésével szolgálunk. Továbbra is szigorúan egészséges anyagokból készült! 

Borzongásra felkészülni!

 HALLOWEENI PAPRIKALÁMPÁSOK

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 evőkanál olívaolaj
1/4 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
150 g zsírszegény darált marhahús
só, őrölt fekete bors
½ doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Rizs
2 db közepes méretű kaliforniai paprika (kb. 170 g/db)

Elkészítés:

1.  Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
2.  Megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a marhahúst, lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon átsütjük.
3.  Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a húshoz adjuk, és összekeverjük.
4.  A kaliforniai paprikákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, az ereket, csumákat eltávolítjuk. Éles, rövid pengéjű késsel „arcot” faragunk az egyik oldalukra. Megtöltjük a töltelékkel.
5.  A paprikákat a kalapokkal együtt sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.

Tálalási javaslat: 
Salátával tálalhatjuk a fogást.

Tipp: 
Piros és sárga kaliforniai paprikákból készítve lesz igazán halloweeni a fogás.

Elkészítési idő: 45 perc

Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK :
Energia 410 kcal
Fehérje 35,6 g
Zsír 17,5 g
Szénhidrát 23,6 g
Rost 11,2 g