Egészséges Receptek XVIII.

 Mai recepttippünk egy remek választás a Wok étel félék kedvelőinek. Triple Zero finomság, tele tápértékkel.

Lássuk hát!

WOKOS ZÖLDSÉGEK, SONKÁVAL TRIPLE ZERO RIZZSEL

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 g kelbimbó

1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
100 g csiperkegomba
40 g sovány csirkesonka
2 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

1.  A kelbimbót megmossuk, külső leveleitől és szárától megszabadítjuk, a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
2.  Közben az olívaolajat felhevítjük egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben. Ráreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát. Sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát és a kelbimbót. Rázogatva összesütjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a csípős mexikói szószt.
3.A rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. A sonkás zöldségek mellé tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Tálalási javaslat: 
A szószos ragut össze is keverhetjük a rizzsel.

Tipp: 
Csíkozott kaliforniai paprika, főtt brokkoli, karfiol vagy akár laskagomba is kerülhet a wokba.

Elkészítési idő: 20 perc

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK :
Energia 220kcal
Fehérje 14,1 g 
Zsír 11.4 g
Szénhidrát 12 g
Rost 13,1 g