Egészséges receptek
Egészséges Receptek XVIII.

Mai recepttippünk egy remek választás a Wok étel félék kedvelőinek. Triple Zero finomság, tele tápértékkel.
Lássuk hát!
WOKOS ZÖLDSÉGEK, SONKÁVAL TRIPLE ZERO RIZZSEL
Hozzávalók 1 adaghoz:
100 g kelbimbó
só
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
100 g csiperkegomba
40 g sovány csirkesonka
2 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1. A kelbimbót megmossuk, külső leveleitől és szárától megszabadítjuk, a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben. Ráreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát. Sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát és a kelbimbót. Rázogatva összesütjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a csípős mexikói szószt.
3.A rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. A sonkás zöldségek mellé tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
Tálalási javaslat:
A szószos ragut össze is keverhetjük a rizzsel.
Tipp:
Csíkozott kaliforniai paprika, főtt brokkoli, karfiol vagy akár laskagomba is kerülhet a wokba.
Elkészítési idő: 20 perc
Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes
TÁPÉRTÉK :
Energia 220kcal
Fehérje 14,1 g
Zsír 11.4 g
Szénhidrát 12 g
Rost 13,1 g