Egészséges receptek
Egészséges Receptek XI.

Mai recepttippünk egy igaz különleges választás akár egy közös családi reggelizéshez. Méltán népszerű Forpro Beef Jerkyből készült finomság, tele tápértékkel.
Lássuk hát!
KALÁCSKOSZORÚ BEEF JERKYVEL
Hozzávalók 1 adaghoz:
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
½ tasak instant élesztő
1 csapott kávéskanál só
50 g görög joghurt
1 db tojássárgája
150 ml zsírszegény, langyos tej
1 tasak Forpro High Protein csilis Beef Jerky
kevés felvert tojás a kenéshez
A tálaláshoz (1 adaghoz):
50 g görög joghurt
1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tzatziki Dressing
só
kevés snidling
Elkészítés:
1.A kétféle lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a joghurtot és a tojássárgáját. Gyúrni kezdjük, először apránként hozzácsorgatjuk a tejet, ezután pedig még annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk az apróra vágott Beef Jerkyt is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 40 cm hosszú hengereket sodrunk, majd 2-2 hengert összefonunk. A fonatokat kör alakúra hajtjuk, a végeket összeillesztjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk újabb 15 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.
3.A mártogatóshoz a görög joghurtot kikeverjük a dresszinggel, kevés sóval és az aprított snidlinggel. A koszorúk mellé tálaljuk.
Tálalási javaslat:
Megtöltve, szendvicsként is tálalhatjuk.
Tipp:
Egy nagyobb kalácsot is formázhatunk a tésztából.
Elkészítési idő: 60 perc + kelesztési idő
Reggeli
TÁPÉRTÉK (1 koszorú + 1 adag mártogatós):
Energia 445 kcal
Fehérje 15,1 g
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 55,7 g
Rost 10,7 g