Egészséges Receptek IX.

 

Mai recepttippünk egy tökéletes választás a laktózmentes, gluténmentes, és tojás mentes diéták követőinek. Gyorsan elkészíthető, és tele van tápértékkel is. Igazi Triple Zero élmény!

Lássuk hát!

TRIPLE ZERO TAGLIATELLE AVOKÁDÓSZÓSSZAL

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 db érett avokádó (kb. 90 g tisztított súly)
1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál citromlé
1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Tagliatelle
10 g natúr Forpro High Protein Beef Jerky
10 g tetszőleges kemény sajt (pl. parmezán, Grana Padano)
korianderzöld és kevés csilipaprika díszítéshez

Elkészítés:

1.Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, húsát kikanalazzuk a héjából. Turmixgépbe tesszük, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, megsózzuk és meglocsoljuk citromlével. Magunk mellé készítünk egy pohár forró vizet. A turmixgépet elindítjuk, a vizet apránként hozzácsorgatjuk az avokádóhoz egészen addig, amíg sűrű szószt kapunk.
2.  A tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük. Egy serpenyőbe tesszük a szósszal együtt, összeforgatjuk, felmelegítjük.
3.A szárított marhahúst kisebb csíkokra vágjuk. A kész tésztát ezzel és sajtforgáccsal megszórva, korianderzölddel és csilipaprikával díszítve tálaljuk.

Tálalási javaslat: 
A szószt készíthetjük darabosabb állagúra vagy teljesen simára, sűrűségét a forró víz hozzáadásával szabályozhatjuk.

Tipp: 
A parmezán sajt laktózmentes táplálkozás esetén is fogyasztható.

Elkészítési idő: 10 perc 

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes
Laktózmentes

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 415 kcal
Fehérje 13,1 g 
Zsír 32,6 g
Szénhidrát 6,7 g
Rost 21,9 g