Nyári Receptek IV.

Negyedik rész is elérkezett a nyári receptjeink bemutatásábó. Ahogy haladunk egyre inkább a nyár közepébe, úgy receptjeink is követik ezt a trendet. Mostani receptünk egy könnyed nyári fogás, elékészítése mindenkinek javasolt, sőt ajánlott!
Nézzük, miről is van szó!

PADLIZSÁNOS CSIRKESALÁTA

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 g zsenge padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

1 doboz Forpro Carb Control Chicken Breast Fillet in own Sauce
4 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie 1000 Island Dressing
100 g szívsaláta
60 g színes koktélparadicsom
20 g magozott, fekete olajbogyó

Elkészítés:

1. A megmosott padlizsánt kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rátesszük a zöldséget, átpirítjuk, majd hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megsózzuk. Addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
2.  Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kisebb darabokra tört csirkét és az ezersziget dresszinget.
3.  A megmosott szívsalátát csíkokra, a koktélparadicsomot cikkekre vágjuk. A salátaágyra helyezzük a padlizsános-csirkés feltétet, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyókat.

Tálalási javaslat: 
Újhagymát vagy lila hagymát is adhatunk a salátához.

Tipp: 
Ha nem zsenge a padlizsán, felhasználás előtt sózzuk be! Ehhez vágjuk szeletekre, dörzsöljük be sóval, és hagyjuk 20 percet állni. Ezután alaposan öblítsük le folyó víz alatt, és töröljük szárazra.

Elkészítési idő: 20 perc 

Főétkezés
Gluténmentes
Tojásmentes

TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT:
Energia 313 kcal 
Fehérje 32,5 g 
Zsír 14,5 g 
Szénhidrát 11,4 g 
Rost 8 g