Itt készülnek a szuperhősök: New York legdurvább kiképzőtábora – videó!

Ilyen fekvőtámaszokat még nem láttál! Richard Louis kiképzőtiszt az újoncokból valódi hősöket farag!

A széles vásznon 3D-ben életre kelt Bosszúállók, Pók- és Hangyaemberek világában nem csoda, hogy a legtöbb kisgyerek szuperhős szeretne lenni, aki olyan erős, mint Hulk, és olyan gyors, mint Superman. Vannak, akik komolyan veszik a küldetést, hogy akár az életük árán is megvédjék hazájukat. A kiképzőtiszt szerepére pedig ki volna alkalmasabb, mint a Hangyaember, Paul Rudd személyi edzője?  

Richard Louis Team Eagle One Boot Camp nevű kiképzőtábora egy fiataloknak szóló program, amelynek keretében minden hévégén mintegy 30 biciklis fiatal gyűlik össze a Central Parkban, hogy felkészüljön a világ egyik legkeményebb kiképzőprogramjára, az amerikai tengerészgyalogság elit alakulatának, a Navy Sealnek a kaliforniai Coronadóban található edzőtábora. Rendszeresen látogatók kíváncsi hada gyűlik össze, hogy földbe gyökerezett lábakkal bámulják, ahogy Richard a legkíméletlenebb módszereket alkalmazva farag hőst az újoncokból. „Az újoncok többsége eleve kimagasló kondícióval jön. mert tisztában vannak vele, hogy mit szeretnének elérni. Az én dolgom az, hogy lássam, hol tartanak, és a lehető legmesszebbre vigyem őket.”

Richard erőteljes és bátorító jelenléte adja az alaphangulatot. „Feltétlenül szükséges, hogy legyen egy mestered. Valaki, aki ott volt, látta, amit látott, és meg tudja mutatni az oda vezető utat.” Richard 1984. és 1990. között a Trinidad és Tobago-i ezredben szolgált, és az ott tanultakat alkalmazza a Team Eagle One újoncaival  is. “Olyan kihívások elé állítom őket, amelyekkel nekem is szembe kellett néznem, és innovatív módszerekkel vegyítem őket.”

Richard az ifjak fizikai kitartása mellett a lelki állóképesség fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. “60%-ban a mentális, és csak 40%-ban múlik a fizikai képességeken. Hiába rendelkezel a fizikai adottságokkal, ha az elméd nem bírja az iramot. Ez fájdalmat okoz, és igenis erőt kell venned magadon, hogy végig tudd csinálni.”

A módszerei egyesek szemében talán túlzásnak tűnnek, de ez még mind semmi ahhoz a tortúrához képest, amivel az újoncoknak januárban a tengerészgyalogságnál kell majd szembenézniük Coronadóban. Akármennyire kemény kiképző Richard, a bámészkodók a tanúk rá, hogy nem szemétkedik, sőt inkább támogató. „Inspirálnak engem. Nagyon nehéz és hosszú útra készülnek, amit csak nagyon kevesen vállalnak be.”

De elég a szóból. Az alábbi videó mindennél többet mond:

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary