Ajánlatunk pihenőnapra: Halo 5: Guardians

… mert nem lehet mindig edzeni!

A Spartan kivételesen nem a brutális akadályversenyre, de nem is a 300 című képregényfilmre utal, hanem az október 27-én Xbox One-ra megejelent Halo 5: Guardians legújabb küldetésére.

Akármennyire gazdag már a Halo sci-fi univerzuma, a készítők sosem elégszenek meg, és nem bírják ki, hogy ne bővítsék egy-egy újabb izgalmas fejezettel a történetet. A 343 Industries fejlesztői csapata, csakúgy, mint előtte a Bungie brigádja, ismét magasabbra tette a lécet. A legelső Halo önmagában forradalom volt, a Halo 2 aztán végképp új dimenziót nyitott a multiplayer shooterek világában. Az ezt követő részek finomabb, de szintén úttörő, innovációkkal rukkoltak elő, nem csak a grafikában, de az online matchmakingben, és a rangok rendszerében is. A Halo 5 különlegessége, hogy mind az egyjátékos kampány, mind a 24 játékost támogató multiplayer funkció különösen izgalmasnak ígérkezik.

Továbbra is veszélyben a galaxis, Master Chiefnek azonban nyoma veszett, Cortana keresése közben, aki a negyedik rész végén szintén eltűnt. Chief azonban meg van győződve róla, hogy Mesterséges Intelligenciája még mindig életben van… A játék során váltakozik Locke és Chief nézőpontja, de újdonság, hogy Chief nem csak magányos farkasként, de egy négy főből álló csapat, a Blue Team tagjaként is dolgozik.

És úgy tűnik, a történetben még mindig van szufla. Úgy tűnik, a Halo 4-gyel új trilógia kezdődött, melynek középső részével van dolgunk. És tekintve, hogy a Call of Duty-val vagy az Assassin’s Creeddel ellentétben a Halo-sorozatnak csak néhány évente jön ki újabb része, extrákban, díszdobozos és limitált kiadásokban nem lesz hiány.

Ha nem hiszed, hogy az edzésnek ugyanúgy része a pihenés, mint a súlyok emelgetése, olvasd el ezt!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary