Robert Förstemann és a combhajtásos pirítós

A világbajnok és olimpiai bronzérmes német pályakerékpár csapat tagja pusztán gigantikus méretű combjai erejével bírt működésre egy kenyérpirítót

A Quadzilla, magyarul Combzilla becenévre hallgató élsportoló minden kétséget kizáróan rászolgált az elnevezésre, hiszen nem kevesebb, mint 74 cm körfogatú combjaival kiemelkedik még a sporttársai sorából is. Erejét és kivételes képességeit legutóbb egy szokatlan környezetben, Svédországban bizonyíthatta be, ahol a Stockholmi Színművészeti Akadémia diákjai egy nem mindennapi kísérletre kérték fel. Förstemann nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy saját erejével indítson be egy kenyérpirítót, és elkészítsen két szelet ropogós pirítóst, miközben ádáz módon teker egy szobabiciklin. A kísérletet végző tanulók arra voltak kíváncsiak, hogy mégis mikre képes az emberi energia, valamint hogy mennyi energiát égetünk el ahhoz képest amennyit generálni tudunk, ezért a szobabiciklin elhelyezkedő Förstemann-t egy 700 wattos kenyérpirítóhoz csatlakoztatták.

2012 olimpiai bronzérmesének pedig semmi egyéb dolga nem volt, minthogy addig hajtsa a gépet, amíg a pirító működésbe nem lép, és el nem készül a két szelet toast. A német kiválóság végül teljesítette a kitűzött célt, ám az eredmények kissé riasztóak voltak az emberi energia ilyen mértékű kiaknázásának szempontjából. A kísérletből ugyanis kiderült, hogy egy autó motorjának beindításához 180 Förstermannra lenne szükség, egy repülőgép felhők fölé repítéséhez pedig nem kevesebb, mint 43 000 klónra!

Egy biztos, Förstemannak minden bizonnyal ez volt élete legfárasztóbb kenyérpirítása, hiszen annyira kimerült, hogy a kísérlet után azonnal le is kellett pihennie! "Senki nem gondolná milyen nehéz volt megpirítani azt a két kis szeletet! Nos én már tudom! Rettentő fárasztó volt!"- vallotta be később.

Reméljük jutalomként legalább neki adták azt a két pirítóst...

Íme a kivételes kísérlet videós beszámolója