George Hood-é az új planking rekord!

Az egykori tengerész a sebesült veterán katonák megsegítésére szeretné felhívni a figyelmet kivételes teljesítményével.

 

A planking, vagyis az alkartámasz az egyik legegyszerűbb gyakorlat a hasizmok edzésére, de 5 órán 15 percen és 15 másodpercen át tartani ezt a pozíciót szinte elképzelhetetlennek tűnik! A kaliforniai George Hood, aki egykor az Amerikai Haditengerészetnél szolgált mégis képes volt rá, méghozzá 57 évesen. Az új Guiness rekord beállítására május 31-én került sor. Az eddigi leghosszabb ideig kitartott plank a kínai Mao Weidong nevéhez fűződött, aki 4 óra 26 perces idejével igen magasra tette a lécet. Az ő rekordját először Tom Hoel dán edző adta át a múltnak, aki 4 óráig és 28 percig bírta. Hood azonban mindkettejüket túlszárnyalta, így immár az ő nevéhez fűződik a legkiválóbb teljesítmény.

Az egykori tengerészgyalogos személyi edzőként dolgozik, valamint csoportos órákat is tart, célja pedig a háborúkban megsérült veterán katonák megsegítésére létrejött alapítvány támogatása:

„Bizony sokszor megfeledkezünk háborús hőseinkről. Az alapítvány célja, hogy anyagilag támogassa felépülésüket, az én küldetésem pedig, hogy felhívjam a figyelmet erre a jótékony mozgalomra. Mindent megteszek, hogy ez sikerüljön!”- nyilatkozott Hood, akit családja és barátai is elkísérték a megmérettetésre, végig támogatva őt.

Hood összesen kilenc hónapon át készült a rekordkísérletre és naponta legalább négy, de volt, hogy hat órát is edzéssel töltött. Hetente összesen harminc órát töltött plank pozícióban, a hátán 10-20 kilós súlyokkal, hogy így nehezítse a gyakorlatot. Felkészülése alatt közel 1000 órát gyakorolt.

Az új rekorder reméli, hogy ezzel a kezdeményezéssel sikerül felhívnia ez emberek figyelmét a rendszeres testmozgás fontosságára, valamint azokra, akik országa védelméért szálltak harcba.

„Sosem szabad elfelejtenünk azokat a tengerészeket és háborús katonákat, akik a jó ügyért szálltak harcba, de sosem tértek haza, vagy súlyos sérüléseket szenvedtek!”

A következő Tv felvétel betekintést enged Hood emberfeletti teljesítményébe, ami elmondása szerint még saját várakozásait is felülmúlta.