Elrettentő példa: újabb szintolszörny bukkant fel az interneten!

Egyetlen kérdés: miért, ó miért? 

 

Talán emlékszel még, amikor a brazil Romario Dos Santos Alves abbéli törekvése, hogy akkora karokat növesszen, mint A Hihetetlen Hulk, majdnem a karjai amputációjába került? Újabban a fentebb látható testépítő képe járta be az internetet, aki szemmel láthatóan ugyanezt a vélt „egérutat” választotta az izmok szélsebes megnövesztésére, azzal a különbséggel, hogy ő inkább a mellizmokra koncentrált.

 

És most idézzük csak fel, mi is történt annó Romarióval! Fiatal kora ellenére lényegében annyira leromlott az egészsége, hogy az orvosoknak majdnem drasztikus módszerekhez kellett fordulniuk, hogy megmentsék az életét. A srácnak ugyanis sikerült annyi szintolt fecskendeznie a karjába, hogy az izmai szinte kővé dermedtek, és már a dupla amputáció is szóba került. Szerencsére különféle műtétek segítségével végül az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk a „sziklák” nagy részét.

De mi is az a szintol? Olaj, alkohol és lidokain speciális keveréke, amellyel a jól fejlett izmok optikai illúzióját kívánják kelteni, de, ahogyan Romario, és a Generation Iron Instagramon posztolt fotóján szereplő férfi példája is mutatja, használata nemcsak természetellenes, de komoly egészségi ártalmai vannak, és akár életveszélyes is lehet!

Mielőtt azonban pálcát törnénk a szintol említett áldozatai felett, tegyük fel magunknak a kérdést, mi is késztethet valakit ilyesmire? Mint általában a szenvedélybetegek esetében, itt is súlyos pszichés probléma állhat a dolog hátterében. Amerikai főszerkesztőnk, Shawn Perine szavait idézzük:

„Ezt egyáltalán nem tekintem testépítésnek. Sokkal inkább mentális betegségnek, méghozzá a különösen veszélyes fajtából. A szintolhasználat egészségi kockázatai között a vérrögök kialakulásának megnövekedett esélye, az esetleges idegkárosodás, a fertőzések veszélye, valamint a tartós deformáció is szerepel. Remélem, hogy neki is, és a hasonló problémákkal küzdők környezetében is akad valaki, aki bátorítja abban, hogy szakemberhez forduljon tanácsért."

Romariós cikkünk videójából kiderül, hogy a szintol hatásmechanizmusa megegyezik a drogokéval, és könnyen addikcióhoz vezet. Nem beszélve arról, hogy mindannyian tudjuk, akármennyire nehéz elfogadni, áldozatos, kemény munka nélkül nem számíthatunk komolyabb izomnövekedésre!

achtungg.JPG  Ne feledd: az egészséges életmód ott kezdődik, hogy nemet mondasz a drogokra!

Ha még több elrettentő példát szeretnél, ajánljuk figyelmedbe a testépítők szégyenfalát.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary