7 magyar versenyez majd a houstoni súlyemelő világbajnokságon

Hét férfi súlyemelővel vesz részt Magyarország a riói olimpiára kvalifikáló világbajnokságon, amelynek a texasi Houston ad otthont november 20. és 28. között.

 

A magyar sportági szövetség a hétvégén rendezett tatabányai országos bajnokság után véglegesítette az indulók névsorát. A versenyzőkre az a feladat vár az egyesült államokbeli vb-n, hogy - a tavalyi, kazahsztáni világbajnokságon szerzettekkel együtt - annyi pontot gyűjtsenek, amennyivel a csapatkvalifikációban, a nemzetek sorrendjében a legjobb 24 hely egyikén végeznek.

A szakmai döntést ismertetve Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy az ob-n kiválóan szerepeltek közül a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó Nagy Péter mellett az eddigi alapemberek, a Tatabányán szintén jól emelő Gyurkovics Ferenc, Soóky Gergely és Lerch Zsolt, továbbá Vaspöri Gábor és Pócza Vajk Károly kaptak helyet az utazó csapatban, amelynek tagja a bajnokságról sérülés miatt távol maradó Baranyai János is.

"Baranyai sérült, de rendben lesz a világbajnokságra" - jelentette ki a sportvezető, aki hozzátette, a válogatott már egy héttel a vb rajtja előtt elrepül az Egyesült Államokba, hogy legyen elég ideje akklimatizálódni.

Forrás: MTI

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary