Eldőlt: Kai Greene nem indul az idei Mr. Olympián

Az elmúlt három év második helyezettje 2015. egyik nagy esélyese lehetett volna…

Eddig csak találgathattunk, miért nem jelent meg Greene az IFBB hivatalos plakátján, de legfrissebb Instagram-videójából kiderül: Kai nem indulhat az idei Mr. Olympia versenyen. A valódi okot továbbra is jótékony homály fedi, de a nagy hallgatásból és több meg nem erősített forrásból arra következtethetünk, nagy valószínűséggel valami piszkos üzleti huzavona áll a háttérben. Szárnyra kapott többek közt az a híresztelés is, hogy Greene ügynöke azért nem engedte időben aláírni a szerződést, mert Kai új cégének, a DynamiK Muscle-nek nem adtak ingyen standot, és tették fel a szponzorok közé. Láttunk már ilyet is, olyat is az Olympia történetében, és a legnagyobbakkal is előfordult, hogy az utolsó pillanatig állt a balhé a szerződésekkel.

Az igazság Kai rajongóinak szánt videóüzenetéből sem derül ki, az viszont igen, hogy az összetört óriás férfikönnyeket hullatva is igyekszik megőrizni lélekjelenlétét. Az üzenet szövegét összefoglalva idézzük:

 „A Mr. Olympia színfalai mögött összetett dolgok játszódnak le, amiket nem áll módomban megosztani veletek. Ez a helyzet nagy próbatétel számomra, mert szembe kell néznem a valósággal, hogy nem vehetek részt a 2015-ös Olympián. Több mint 20 évet szántam az életemből erre a versenyre, hogy én lehessek a legjobb, bármit is mondanak vagy tesznek ellenem akár a színpadon, akár az élet más területein. Egyszerűen eljutottam idáig, és most megállítottak. Azt hittem, ez nem történhet meg. De nem vagyok áldozat, és nem tudnak megtörni. Nem szeretnék senkiről rosszat mondani, legyen elég annyi, hogy nem fair dolog, ami történt, de hogy pontosan mi, azt most nem mondhatom el. Mindig arról beszélünk, hogy le kell győzni a legváratlanabb akadályokat, és most tessék, itt a próbatétel. Ilyenkor sem szabad elveszítenünk a hitet a céljainkban, és továbbra is mindent meg kell tennünk, hogy megvalósítsuk őket. Ha ez azzal jár, hogy újra kell tervezni, akkor ki kell terjeszteni a víziót, és nem szabad félni még magasabbra tenni a lécet. Én így is bajnok vagyok, ahogyan ti is. Mert nem a trófeák és címek tesznek győztessé, hanem az akadályok legyőzése, pontosabban az a belé fektetett energia! Saját jogod és felelősséged, hogy megtaláld, miben vagy a legjobb, és elhatározd, hogy mindent megteszel érte. Függetlenül a Mr. Olympia hátterében játszódó dolgoktól, mindenkit arra buzdítok, hogy kövesse figyelemmel a versenyt, ahogy én is teszem majd, mert drukkolni jó.”