Arnold és a francia vonattámadás hősei

Élőben találkozhatott Schwarzeneggerrel az a három fiatalember, aki nemrég akciófilmbe illő bátorsággal hiúsított meg egy vonatos mészárlást.

A világ legnagyobb akcióhőse a fenti fotóról ezt írta Facebook-oldalán: „A képen három valódi akcióhős látható.”  Arnold elismerő szavaival az amerikai nemzeti gárdista Alek Skarlatosra, valamint a légierőnél szolgáló Spencer Stone-ra és Anthony Sadlerre utalt, akik az elmúlt napokban végrehajtott hőstettük miatt a média érdeklődésének középpontjába kerültek.

Aki nem hallotta volna, az eset úgy történt, hogy a három amerikai férfi éppen egy Amszterdamból Párizsba tartó francia gyorsvonaton utazott, amikor egy marokkói férfi gépfegyverrel támadt az utasokra. A három férfinak és egy idősebb brit úriembernek azonban sikerült a terroristát a földre teperve megakadályozniuk a vérfürdőt, és valószínűleg sok ártatlan életet mentettek meg. Stone-t a támadó többször megszúrta.

Az hagyján, hogy a hősöket a francia miniszterelnök, Francois Hollande is kitüntette a bátorság legnagyobb fokú elismerését jelentő Becsületrenddel, de az a megtiszteltetés is osztályrészükül jutott, hogy találkozhattak Schwarzeneggerrel. A bejegyzésből úgy tűnik, az egyáltalán nem utolsó akcióhős is örült a találkozónak.