A vállizmok tökéletes izolációja

Ne hanyagold el az elülső deltákat sem!

Az ördög a részletekben lakozik, és nincs ez másképp a hátsó deltákkal sem. Jó úton jársz, ha válledzésedet fej fölé nyomásokra alapozod, de ha valóban formás ágyúgolyóvállakat szeretnél, mindhárom (az első, középső és hátsó) fejet kemény munkára kell fognod.  Ha előszeretettel feszítesz atlétában, barátkozz meg a gondolattal, hogy az elülső delták részletgazdagsága (és annak hiánya) legalább annyira szemet szúr, mint a középső fej szélessége és vastagsága. Fontos tehát, hogy vállad elülső részére is odafigyelj, hogy heti egy-két alkalommal a teljes izolációt élvezhessék, aminek ez a döntött pados előreemelés remek módja lehet.

ELŐREEMELÉS RÚDDAL, DÖNTÖTT PADON

ALAPHELYZET

1. Feküdj hason egy 45 fokos szögbe állított döntött padon, és fogj a kezedbe egy viszonylag könnyű súlyokkal töltött rudat.

2. Körülbelül vállszéles felső fogást alkalmazz.

3. Kezdetben tartsd a rudat a mellkasod elé, és nyújtsd a karod a föld felé.

A MOZDULAT

Emeld fel a rudat úgy, hogy a földdel párhuzamos legyen.  A felső pozíciót tartsd meg egy másodpercig, majd lassan, fegyelmezetten engedd vissza.

GYORSTIPPEK

MELY IZMOKAT CÉLOZZA? Az anterior (elülső) deltákat

MIKOR VÉGEZD? Válledzésed vége felé, az olyan összetett gyakorlatok után, mint amilyenek a fej fölé nyomások és az állighúzás.

HOGYAN VÉGEZD? 2–4 x 8–12 ismétléssel.

A hátsó deltádat is fejlesztenéd? Katt ide!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary