A 105 éves japán sprintrekorder Usain Boltot is kihívná

Hidekichi Miyazaki a világ leggyorsabb száz év feletti embere!

Félre a kifogásokkal! A japán Hidekichi Miyazaki több mint 100 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, mégis rendíthetetlenül kardiózik.

Sokan el is nevezték "Golden Boltnak" (áthallás: a "bolt" szó angolul villámcsapást és nyílvesszőt is jelent), mert jamaikai kollégájához, Usain Bolthoz hasonlóan sorra dönti meg a rekordokat. Legutóbb a Kyoto Masters Athletics Autumn Compeititon versenyen 42,22 másodperc alatt sikerült lefutnia a 100 métert (a miheztartás végett Bolt legfrissebb olimpiai rekordja egyébként 9,58 másodperc volt).

A korához képest nem rossz, mi? Hát de. Miyazaki a Guiness Rekordoknak úgy nyilatkozott, egyáltalán nem büszke eredményére:

 „Ma 35 másodperc lett volna a célom. Sírtam a csalódottságtól, mert nem voltam jó formában. Egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel, azzal viszont igen, hogy eljutottam a célig." 

Bolt legújabb rekordját elnézve nem csoda, hogy Miyazaki szomorú, hiszen van mitől aggódnia, ha valóban az a célja, hogy legyőzze  100 méteres sprint olimpiai csúcstartóját. A bátor bácsi csak ezt mondta: „Várjátok ki a végét! Még sosem futottunk egy pályán!”

Bolt maga is fejet hajt merész kihívója előtt, és Twitteren fejezte ki tiszteletét.

Az alábbi videóban szemtanúi lehetünk Miyazak rekordfutásának, ahol a bácsi azt is elmondja, szerinte nincs semmi hókuszpókusz, nem orvosi csodáról van szó, a titok a jó egészség.

Gratulálunk, és természetesen kíváncsian várjuk a párbajt!