4 gyakorlat a szexi vádliért

Hozd tónusba a lábad, és jöhet a nyári ruha, miniszoknya, rövidnaci!

 

A következőkben Yami Mufdi, a PrettyFit edzője árulja el vádlicsinosító praktikáit.

Egy vonzó nőnek a nézése meg a járása is magabiztosságot sugároz! Ki is ne vágyna dögös virgácsokra, amelyeket nyáron is büszkén ki lehet villantani egy short vagy miniszoknya alól? A vádlival kapcsolatban az első és legfontosabb tudnivaló, hogy két főbb izom alkotja: a gastrocnemius (kétfejű lábikraizom) és a soleus (gázlóizom). Előbbi akkor látható, ha lábujjhegyre állunk, utóbbi pedig a lábszár oldalsó részének esztétikus tónusáért felel.

SAROKEMELÉS ÜLVE, EXTRA SÚLYTERHELÉSSEL

A soleust legjobban az ülve végzett sarokemelésekkel formálhatod, amihez nem is feltétlenül van szükséged gépekre. Ha nincs lehetőséged elmenni a terembe, egy kettlebell vagy egykezes súlyzó is megteszi. Ülj egy székre, amelyen a combod éppen párhuzamos a talajjal. Fogj egy súlyt az öledbe, a térdedhez közel. (Ha félsz, hogy megsérülsz, tegyél a térdedre egy törölközőt.) A súlyzót karoddal megtámasztva végezz 10-12 sarokemelést, majd ismételd meg háromszor. (Nehezítésképpen felváltva is terhelheted a lábaid.)

SAROKEMELÉS ÁLLVA, EXTRA SÚLYTERHELÉSSEL

Az előző gyakorlathoz hasonlóan itt sem kell elmenned az edzőterembe. Mindkét kezedbe fogj egy kettlebellet vagy egykezes súlyzót, majd állj lábujjhegyre 12-15 ismétlés erejéig. Végezz ebből is 3 kört. (Ahogyan az előbb, itt is úgy nehezíthetsz, hogy felváltva először az egyik, majd a másik lábaddal végzed a gyakorlatot.)

LÉPCSŐZŐGÉP

Jó tudni, hogy  a lépcsőzőgép nem csak a far- és combizmok, de a vádli jó barátja is. Állítsd a gépet a szokásosnál lassúbb tempóra, és lábujjhegyen lépkedj.

UGRÓKÖTÉL

Akármelyik gyakorlatvariánst választod, az első 3 percben lábujjhegyen ugrálj. Az ugróköteles edzés nemcsak szórakoztató, de remek kardiólehetőség is!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary