Utálsz hasazni? Nem probléma!

Felülések és célirányos hasizom gyakorlatok is lehet kockás és kidolgozott a hasfalad!

A has izmainak elsődleges funkciója (az elismerő pillantások begyűjtése mellett persze) a gerincoszlop védelme, ugyanis az erős hasizmok megakadályozzák, hogy a gerincünk görnyedt, ferde, vagy természetellenesen merev és egyenes legyen, ezért mindenképpen érdemes törődni vele, és energiát fektetni egy kidolgozott hasfal kialakításába. Sokan azonban kifejezetten utálják az edzés utolsó szakaszában kötelezőnek számító felüléseket, és hajlamosak ellógni azt. Számukra is van azonban megoldás,  a hőn áhított "six-pack" has ugyanis célzott hasizom gyakorlatok nélkül is elérhető! Kövesd alábbi gyorstippjeinket!

1. Fej fölé emelés

Az olyan gyakorlatok, amikor a fejed felé emelsz valamit keményen megdolgoztatják a hasizmot.Ha eddig nem tetted volna, iktasd be edzéstervedbe a kettlebell-el végezhető katonai nyomást, vagy a szakítást, és a hatás nem marad el!

2. Lépés: Végezz egy lábas, vagy egy kezes gyakorlatokat.

Az egyoldalas terhelés egyensúlyozásra kényszeríti a törzs stabilizáló izmait, tehát megdolgoztatja a hasat is.

3. Dobás és elkapás

Abban a pillanatban, amikor eldobunk valamit, hasizmunk automatikusan megfeszül és erőt fejt ki. Ugyanez a hatás érvényesül ha elkapunk egy nehezebb tárgyat. Ezért érdemes például egy nehezebb medicinlabdával dolgoznunk, amit a falhoz dobva remek hasizom erősítő gyakorlatot kapunk, guggolásból végezve pedig az alsótest izmait is erősítjük vele.

Gyorstipp: Étkezz tisztán! Hiába edzel ugyanis keményen a hasadra, az eredmény csak akkor lesz látható, ha testzsír százalékod mindössze 10% körül mozog!

Változtatnál étrendeden, de nem tudod mi benne a hiba? Nos, ha az alábbi 8 diétagyilkos ételt messze elkerülöd, máris jó úton jársz!