A világ legfittebb nője: Katrin Tanja Davidsdottir

Az izlandi nők a CrossFitben szinte már valóságos uralkodódinasztiát alkotnak, és évek óta tarolnak a versenyeken. Bemutatjuk az idei bajnokot, a 22 éves Katrin Tanja Davidsdottirt.

Mit jelent neked a győzelem?

A világ legfittebb nőjének lenni azt jelenti, hogy bármire készen állok: erős vagyok, gyors, és tettrekész, és mind a testi, mind  a lelki állóképességem fejlett, és könnyen alkalmazkodom a változó körülményekhez. Mindezt persze egyszerre.

Miért éppen a CrossFit?

A CrossFitben azt szeretem, hogy folyamatosan azon kell dolgoznom, hogy mindenben jó legyek! Tulajdonképpen arról van szó, hogy a legjobb oldalad mutasd. Szeretem, ha úgy sétálok ki a teremből, hogy tudom: jobb vagyok, mint amikor bementem.

Mi a taktikád?

Fontos, hogy mindig tisztában légy a gyengeségeiddel, hogy minél keményebben tudj dolgozni azon, hogy erősséget kovácsolj belőlük. Az edzőmmel is mindig igyekszünk arra koncentrálni, ami kevésbé megy, hogy a következő szezonban már bármilyen helyzetben magabiztosnak érezhessem magam.

Hogyan kezdődött az egész?

 6 és 16 éves korom között gimnasztikáztam, aztán a pályán edzettem egy évig, de ez sem volt elég: valódi kihívásra vágytam! 2011. nyarán honfitársam, Annie Thorisdottir megnyerte az európai CrossFit versenyt, és ez adta az inspirációt, hogy belevágjak. Rögtön beleszerettem a sportba.

Mit csinálsz szabadidődben?

Amikor nem edzek, legszívesebben a barátaimmal és a családommal töltöm az időmet, mondjuk egy ünnepi lakoma közepette.

Hogy néz ki egy napi menüd?

Reggeli:

kávé tejszínnel, 3-4 tojás, fél avokádó, gyümölcs

Ebéd:

csirke vagy tonhalsaláta leveleszöldségekkel + egy fél avokádó

Vacsora:

csirke vagy lazac édesburgonyával és salátával

Snack:

gyümölcs, fehérjeturmix kókusztejjel

Csalóétel:

Gabonapehely és müzli minden mennyiségben!

Olvass tovább: nagyinterjú és videó Mat Fraserrel!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary