9 dolog, amit nem tudsz Arnold Schwarzeneggerről

Néhány érdekesség a testépítés legendájáról – például hogy a Muscle&Fitnessben állandó rovata van

Ismered Arnoldot?

A Muscle & Fitness amerikai szaklapjának vendégszerkesztője, Arnold Schwarzenegger a világ egyik legismertebb személyisége. Szinte mindenki ismeri hétszeres Mr. Olimpiaként, sikeres filmcsillagként, vagy California kormányzójaként. A rajongójaként sokan úgy gondolhatjuk, hogy mindent tudunk a példaképünkről – az „Osztrák Tölgyről”. Nos, ezt gondoljuk át, mert akad azért néhány kevéssé ismert dolog, amit legtöbben nem tudunk Arnold Alois Schwarzeneggerről – bizony, tényleg ez a középső neve!

Ismeretlen Arnold

Masszív, mint egy hatalmas tölgyfa!

Arnold a pályája csúcsán közel 115kg és 188cm volt!

Arnold valóságshow

Szerepelt valóságshowban

Arnold 1973-ban feltűnt egy The Dating Game című amerikai TV műsorban.

Mivel a világ bizonyos dolgokban sose változik, mókás beszélgetés zajlott le: Arnoldnak az egyik hölgy a testméretei felsorolása után feltette a pikáns kérdést, miszerint akkor a testén lefelé haladva csökkennek a méretek? Arnold nevetve, de félreérthetetlenül cáfolta.

Arnold testvére

Volt egy testvére

Meinhard nevű bátyja 1971-ben, fiatalon halt meg. Arnold a bátyja fiát onnantól mindenben támogatta, aki mára sikeres ügyvéd lett Los Angelesben.

Arnold barátai

A legendák legjobb barátja volt

A szintén testépítő legendának számító Franco Columbu legjobb barátja volt. Amikor először érkezett Amerikába, először vele kezdtek egy kőműves vállalkozásba. 1986-ban amikor feleségül vette Maria Shrivert, az esküvőn Columbu volt a vőfély.

Arnold fogdában

Börtönviselt volt

Még Ausztriában 7 napot töltött fogdában, amikor elszökött a katonai alapképzés során a Junior Mr. Europe testépítő versenyre. Még a versenyre begyakorolt pózolását is elfelejtette, de még így is megnyerte.

Arnold filmcsillag

Golden Globe díjat kapott már 1977-ben!

Fiatal testépítő szerepét játszotta 1976-ban, ahol a szerep feltételeként 110kg-ról 95kg-ra kellett fogynia. Nem volt akkoriban világrengető siker, de ’77-ben mégis Golden Globe díjjal jutalmazták a legjobb színészi alakításáért.

Arnold curling

Apja curling bajnok volt

Az apjáról sokan tudják, hogy rendőrfőnökként dolgozott, de azt már kevesebben hallották, hogy curling bajnok is volt.

Arnold Humvee

Trendet teremtett

Ő volt az első amerikai magánszemély, aki egy Humvee tulajdonosa lett.

Arnold teenager

Már tizenévesen csodagyerek volt

16 évesen 16”-os (40cm), 17 évesen 17”-os (43cm), 18 évesen 18”-os (45cm), 19 évesen 19”-os (48cm), 20 évesen 20”-os (50cm) karja volt. Pályája csúcsán 56cm-es karokat volt képes fejleszteni az akkoriban rendkívül egyedinek számító edzési módszereivel.