2 egyszerű gyakorlat az erősebb és formásabb mellizmokért

Iktasd be ezt a két klasszikus mellizom formáló gyakorlatsort edzéstervedbe, hogy kicsit felturbózd a mellkasod!

A nyár közeledtével érthető, hogy neked is a kockás has és a kerek, feszes fenék elérése körül forognak a gondolataid és ez bizony az edzésterveden is meglátszik. Így hát, mint a nők többsége, hajlandó vagy feláldozni a mellizmok erősítését egy-két extra kitörésért, így viszont mi lesz a bikini felsődből kidomborodó dekoltázzsal? A mellizmok megdolgoztatásának számos előnye van: formát és ívet ad mellizmaidnak, erősíti, és arányossá teszi a felső és az alsótestet, javítja a testtartást, csak hogy egy párat említsünk. Az utolsó kettő pozitívum továbbá csökkenti az izomzatodra (és csontozatodra) irányuló nyomást, ezáltal kevésbé leszel hajlamos a különböző sérülésekre. Az erős mellkas a mindennapokban is nagy segítség, hiszen ezáltal válsz képessé arra, hogy eltolj egy fűnyírót, vagy hogy nehéz dolgokat is meg tudj emelni.

Arra nincs szükség, hogy egy teljes edzést kizárólag a mellizmok megdolgoztatásának szentelj, az is komoly hatást eredményez, ha pusztán kiegészíted eddigi edzésterved néhány mellizom gyakorlattal. A maximális hatás érdekében próbáld ki az alábbi két klasszikus mozdulatsort!

Fekve nyomás fitball-on

  • Helyezkedj el hanyatt fekvésben egy fittball-on, vagy egy padon. Tarts mindkét kezedben egy-egy súlyzót, ügyelj arra, hogy a talpaidat szorítsd a talajhoz
  • Told a súlyzókat felfelé úgy, hogy a karok pont a vállaid felett legyenek és a két tenyered felfelé nézzen
  • Ezután engedd vissza a súlyokat, a mozdulat legyen kissé oldalirányú, és a könyököd kerüljön vállmagasság alá
  • Vállaidat szorítsd még lejjebb és hátrébb, érjen össze a két lapockád, közben végig koncentrálj a mellizmokra
  • Végül told újra felfelé a két súlyzót, de közben figyelj arra, hogy a könyököd ne záródjon be, valamint, hogy a vállad ne emelkedjen el a labdától/padtól

Fekvőtámasz

  • helyezkedj el hason fekvésben, karok széles tartásban
  • Told fel magad erőből, addig amíg a két karod ki nem egyenesedik
  • Tested végig egyenesen tartva ereszkedj vissza hason fekvésbe két karod behajlításával, majd újra told fel magad. Ismételd meg a mozdulatsort.

Tipp: Ha kicsit könnyíteni akarsz a gyakorlaton, akkor végezd el úgy, hogy közben a térdeid a talajon vannak!