Sexy, Fit, Motiváló

Maria Pomerantseva a Nutrend Team tagja, és amint láthatjátok bomba formában várja a 2015-ös szezont!

 Nyálcsorgatás a fiúknak, motiváció a lányoknak!

„A NUTREND már hosszú évek óta jelen van a cseh piacon minőségi és egyben ízletes termékeivel, amiket úgy alakítottak ki, hogy a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek. Imádom ezeket a termékeket, és nem változtatnék rajtuk semmit!”

Szakág: bikini fitnesz

Csapat: Extreme Fitness Kroměříž

Facebook oldal: https://www.facebook.com/maria.pomerantseva

Karrierje kezdete és első sikerei:

Maria Pomerantseva eredetileg orosz származású, de már 6 éve él Csehországban. A szülei bátorítására már gyermekkora óta rendszeresen sportol, kislány korában a tánccal kezdte, 11 éven át  pedig versenyszerűen űzte a latin-amerikai táncokat. Miután végleg letette a tánccipőt, Maria egy másfajta mozgásformát keresett, amivel fenntarthatja eddigi formáját. Számos sikertelen próbálkozás után úgy döntött, hogy keres magának egy táplálkozás és testformálás szakértőt, így találkozott jelenlegi edzőjével, Marie Mikšová-val, akivel azóta is közösen dolgoznak.

A fiatal lány nagyon megszerette a fitnesz életformát, és egy hónap folyamatos edzés és tiszta táplálkozás után az első eredmények sem várattak magukra. Teste tónusosabbá válása és megerősödése hatalmas motivációt jelentett számára, így hát amikor edzője felvetette, hogy felkészítené Maria-t egy versenyre is, az egy nagy kihívást jelentett számára. Bár sosem gondolt rá, hogy ilyen magas szinten űzze a fitneszt, végül hamar elfogadta edzője felajánlását.

Maria már számos versenyen vett részt azóta, amik nagyon jó eredménnyel zárultak számára. Tavaly a Morva és Sziléziai Bajnokságon győzedelmeskedett fitnesz bikini kategóriában, majd a Nemzetközi Bajnokságot is megnyerte. Ezen kívül nagy sikerrel indult számos nemzetközi megmérettetésen Ausztriában, ahol kategóriájában szintén elhozta az első helyet, azután pedig a 2013-as EVL bajnokságon az előkelő negyedik helyen végzett.

A NUTREND-del kapcsolatos kapasztalatai:

A fiatal versenyzőnek a tradíció és a minőség a NUTREND termékek két legfontosabb tulajdonsága. „„A NUTREND már hosszú évek óta jelen van a cseh piacon minőségi és egyben ízletes termékeivel, amiket úgy alakítottak ki, hogy a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek. Imádom ezeket a termékeket, és nem változtatnék rajtuk semmit!”

Maria abszolút kedvencei NUTREND izomrostokat védő termékei, valamint az alacsony zsír és szénhidráttartalmú fehérje szeletek, főleg a nugátos és a pisztáciás Low Carb Protein Bar. „Abszolút kedvencem azonban mindenképpen a Carniform Extreme Shot, ami segít a súlyvesztésben, csillapítja a rám törő édesség iránti vágyat és ellát energiával!”

Így készül a versenyekre:

A felkészülés első szakaszában Maria heti öt alkalommal végez erősítő edzéseket trénere, Marie Mikšová segítségével, ezen felül pedig hetente 2-3 kardióedzéssel is kiegészíti programját. A második felkészülési szakaszban, amikor már nagyon közeledik a verseny, akkor hetente hatszor napi két edzést is beiktat, valamint hatszor kardiózik egy héten.

Végül lássuk hogy néz ki Maria számára egy versenydiéta! Reggelire általában valamilyen gabonafélét választ fehérjével és persze a szükséges táplálékkiegészítőkkel (Compress BCAA, Compress Whey Amino, Creatine Monohydrate Creapure, and Glutamine 1000) és vitaminokkal. Ha egy kis édességre vágyik, akkor bekap egy ízletes Low Carb Protein Bar-t, de ha nagyon szigorú diétán van, akkor inkább egy Racio snack-et választ. Ebédre általában csirkét, pulykát, vagy marhahúst eszik rizzsel és a megfelelő táplálékkiegészítőkkel, uzsonnára a zsírszegény cottage cheese a kedvence fahéjjal, amit steviával édesít, végül vacsorára valamilyen húsfélét választ zöldséggel. Lefekvés előtt pedig elkortyol egy Compress Night Time Protein-t.

Maria mosolyogva bevallja, hogy kis túlzással számára is a nyári bikiniszezon nyújtja a legfőbb motivációt, majd kicsit komolyabban hozzáteszi, hogy a top versenyzők videói, eredményei és természetesen edzője is hatalmas inspirációt jelentenek számára.

A legfontosabb Maria általános hozzáállása: „Ez a sport számomra nemcsak egy hobbi, hanem egy valódi életforma! Nincs szükségem különösebb motivációra ahhoz, hogy élvezzem az életet, számomra ez természetes! „

Legjobb eredményei:

2013 Abszolút Cseh Bajnoka

A Morva és Sziléziai Bajnokság első helyezettje 2013-ban

Első hely a 2013-as Ausztria Kupán

Negyedik helyezett a 2013-as prágai EVL Pro-n