Hű, az anyját! Anja Zeidler a vasszűz

Ez a lenyűgöző svájci szépség súlyzózik, odafigyel az étkezésre, és visszautasítja, hogy ő csak egy újabb pálcikavékony modell legyen. Küldetés teljesítve.

M&F: Mi kötelezett el, hogy ezt az életvitelt kövesd?

Anja Zeidler: Pufi voltam, és ezen változtatni akartam. Kipróbáltam az összes különféle diétát és semmi sem segített. Amikor elkezdtem súlyzózni, az viszont működni kezdett. Ez lendületet adott, és ha már elkezdtem, elkezdtem letisztítani az étrendemet, így egyszer minden elkezdett kialakulni. A pufókból sportossá váltam. Most már ez a szenvedélyem. Ez az életem. Ez minden, amit csinálok. Én már „kapcsolatban vagyok” – a vassal.

M&F: Mi a legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, miközben megpróbálnak átformálódni?

AZ: Leállnak az evéssel. Főleg a nők. Sok ember még mindig azt a régi trükköt használja, hogy ha éhes, jó sok vizet iszik – aztán pedig éheznek. Ez két okból is nagyon rossz: ha éhezteted magad, akkor nem fogod elérni a céljaidat, mert nem tudod táplálni az izmaidat, másrészt pedig elmegy a kedved az egésztől, mert éhezni senki sem szeret.

M&F: Tehát mi volna a legjobb tanács ilyen esetre?

AZ: Mindenki sportos akar lenni, de kevesen akarnak dolgozni érte. Nincsenek csodabogyók. Néhány képes segíteni, de valójában az akaraterőre van a legnagyobb szükség. Összességében ez a legfontosabb dolog.

M&F: Azt mondod, visszautasítod, hogy a többi modellhez hasonlóan pálcikavékony legyél. Volt valaha olyan fotós, vagy ügynök, aki megpróbált nyomást gyakorolni rád, hogy fogyjál le?

AZ: Igen. Amikor 13, vagy 14 évesen el akartam kezdeni modellkedni, elmentem néhány ügynökséghez, ahol azt mondták nekem: egyél kevesebbet, ne növeld az izmaidat, és csak cardio, cardio, cardio. Én soha nem akartam, hogy más mondja meg nekem, hogy mit csináljak. Ott van olyan sok modell, és mind egyformák. Magasak, vékonyak, ugyanolyan a hajuk, a szemük és nincs egy mosoly az arcukon.

M&F: Milyen típusú srácokat szeretsz?

AZ: Annyi időt töltök a konditeremben és az étrendem elkészítésével, hogy meg se próbálok időt szakítani a srácokra. Ha majd megteszem, akkor neki legalább olyan kockahasa legyen, mint nekem. Svájcban ez nehéz: nincs olyan fitnesz világunk, mint nektek Amerikában. Az embereket itt nem érdekli. Én egy laza srácot szeretnék – jó izmosat, persze! Nem hinném, hogy ez olyan nagy kérés. Szerintem egy napon Amerikába fogok költözni.

Magasság: 180cm
Súly: 64kg
Kor: 20
Arányok: 68-96-68
Lakhely: Lucerne, Switzerland
Instagram: _PeanutButterIceCream
Facebook: Anja Zeidler