Rock folyik az ereiben

Alice Cooper gitárosa, Nita Strauss mesél nekünk a fitneszről, józanságról, és sikeresen debütáló első szólóalbumáról, a Controlled Chaos-ról.

2015-ben mintegy 22 kg-ot fogytál a turnén. Mi volt az oka ennek az életmódváltásnak?
34 éves vagyok, és 15 éves korom óta turnézok, ami az évek során nagyon igénybe vette a testemet. 28 éves voltam körülbelül, amikor valami átkattant bennem, mert éreztem, hogy már nem úgy regenerálódik a testem, mint korábban. Ha nem vigyázol rá, gyorsan leépülhet a szervezeted. 22 kilót dobtam le a turné alatt, és azt hiszem a legnagyobb része az alkohol miatt volt.

Mi volt az első lépés az egészségesebb élet felé vezető úton?
Ahelyett, hogy a show után még beültem volna a bárba, elkezdtem korán kelni az edzések miatt. Egészséges ételeket kezdtem enni, ez szintén nagy katalizátor volt és gyökeres változást hozott.

Követsz bármilyen diétát?
Körülbelül nyolc hónapig, majdnem egy évig időszakos böjtöt tartottam. Teljesen beleszerettem ebbe a programba, mert ha tudod, hogy csak vízzel kell beérned, egyszerűbb tartani magad a diétához. Ha eldöntöd, hogy „este 8 után nem eszem, és kész”, akkor az úgy lesz. Ez is ugyanannyira az ember életének a része, mint az alvás és az ébredés.

gitaros lany2

Az edzés és a zene is a férfiak birodalmának számít. Milyen érzés igazi belevaló csajként jelen lenni mindkét területen?
Úgy gondolom, hogy itt az ideje a nők felemelkedésének. Ha megnézzük a NASCAR versenyektől kezdve a harcművészeteken át a WWE pankrációig minden férfiak dominálta területet, mindenhol feljövőben vannak a nők, és mindenhol egyre nagyobb tiszteletet vívunk ki. Nem mintha soha nem szerepeltek volna nők ezeken a területeken, de a lányok már a nagyfiúk ligájában is játszanak, és fantasztikus ennek a forradalomnak a részese lenni.

Az első szólóalbumod, a 'Controlled Chaos' tavalyi megjelenésére kaptál visszajelzéseket?
Elképesztően jókat. Nem tudtuk, mire számíthatunk, mivel ez az első önálló albumom, ráadásul mostanság a gitárzene nincs túlzottan előtérben. Az album első helyen debütált a Billboard új előadóinak listáján, harmadikként az indie zenék között, negyedikként a keményebb zenéket összesítő listán, nyolcadikként a rockszámok és az internetes albumok között és huszadikként a legjobb albumok között.