TÖBB MINT CSAK SPORTOS

JANET LAYUG, aki Hooters modellből lett nyolcszoros IFBB Pro League bikini versenyző, mindig megdobogtatja a férfiszíveket.

Mielőtt az IFBB Pro League versenyzője lettél, a Hootersben dolgoztál. Mesélj erről.
A barátaimmal elmentünk oda megnézni egy egyetemi mérkőzést. A menedzser odajött hozzám, és rögtön át is nyújtott egy jelentkezési lapot. Rugalmas volt a beosztás, ami jól jött, mert épp elkezdtem az egyetemet. Ezen kívül kicsit szégyenlős is voltam, és tudtam, hogy ha minden nap új emberekkel találkozom, javulni fognak a szociális készségeim. Persze a fizetés is jó volt!

Mi a legnagyobb előítélet rólad, ami téves?
Lehet, hogy „lányos cicababának” látszom, de ha leveszem a magassarkú cipőt, egy másik történet kezdődik. Nagyon szeretek célba lőni, vagy íjászkodni is. Gyermekként is inkább úszással, futással vagy az állatok között töltöttem az időt a hét hektáros farmunkon – nem pedig bent, babákkal játszva.

Legkevésbé ismert tény?
Olyan IFBB Bikini Pro versenyző vagyok, aki feleség és anya is, ápolónő diplomával.

Megesett veled olyan, hogy egy páciens randevúra hívott?
Persze. Amikor az intenzív osztályon dolgoztam, sok betegünk szorult nyitott szívműtétre. Az egyik páciensünk, miután felébredt, azt mondta nekem, hogy „Hú, te vagy az ápolónő? Azt hiszem újra szívrohamom lesz.”

Hogy fér meg együtt az anyaság és a versenyzés?
Fontossági sorrendet kell állítani, és a fontos dolgok köré szervezni a napot. Szerencsémre a lányom beszáll az otthoni edzéseimbe, és szereti az diétám egészséges ételeit is. Kedvenc és legkevésbé kedvelt testrész? Farizom mehet akár egész nap! Mindig is gyenge pontom volt, de úgy érzem, sokat fejlődtem már. A legkevésbé kedvelt? Ki szeret vádlira edzeni?

Emlékszel milyen érzés volt az első Bikini Olympia versenyeden ott lenni?
Őrületes, hogy a példaképeim mellett állhattam. Már az nagyszerű, hogy részt vehettem a versenyen, és a színpad mögött a kedvenc sportolóimmal lehettem. Sosem felejtem az Expót, és azt, hogy milyen jól szórakoztunk a világ minden tájáról érkező rajongókkal.

Mit gondolsz, hogy sikerült a legutóbbi Bikini Olympia versenyed?
Nagyon büszke voltam az alakra, amivel az Olympián indultam. Elegáns és nőies voltam, és egy kis bujaság tette teljessé a csomagot. Azt nem mondhatom, hogy elégedett vagyok, nem sikerült ott végezni, ahol szerettem volna, de a kinézetem miatt boldog voltam. A befektetett kemény munka látszott, az biztos. Nem állok le, egy részem sosem lesz elégedett. Mindig menni fogok tovább.